Els Gausacs topen amb el carro gros

0
570

Òscar Montserrat | Sant Cugat del Vallès

Barcelona signa un altre doblet i els Xics ja pensen en el carro gros

3de8bcn
Panoràmica del 3de8 dels Castellers de Barcelona a la plaça d’Octavià (Foto: Cal Gerrer Museu)

La plaça Octavià de Sant Cugat és una de les que té un marc més fotogènic amb l’estampa del Monestir, i aquest diumenge ha viscut la seva primera jornada castellera de l’any. Es tracta de la diada dels padrins i fillols organitzada per la colla local, els Gausacs, que aquest any celebren una xifra rodona, els 20 anys. Els amfitrions no han pogut amb el gran objectiu del dia, el carro gros, i finalment els castells de vuit han quedat reservats a una de les dues colles padrines dels locals, els Castellers de Barcelona, assolint un nou doblet dels bàsics de vuit.

Tant els locals com l’altra colla padrina, els Xics de Granollers, han assolit castells de la gamma alta de set com a més destacats, i pel que fa als fillols, els Castellers de Cerdanyola, han completat els bàsics de set.

Els de la camisa vermella continuen amb el bon ritme mostrat en aquests primers compassos de la temporada i consolidant diada rere diada els castells de vuit. I és que tant el 3de8 com el 4de8 han estat els millors de la temporada, amb bona mida i solvent a tots els pisos amb la canalla que va adquirint confiança i amb el tronc assolint experiència, tot i les dificultats que han tingut amb l’estructura del quatre ja que hi han desmuntat en fins a dues ocasions el peu. Han tancat les rondes de castells amb el segon 7de7 de l’any sent un magnífic castell per a donar l’oportunitat al màxim de castellers possibles i amb la mirada posada a alçar-lo un pis més al llarg del curs, aparcant de moment el 2de7 que estan renovat de baix a dalt. I per acabar, dos pilars de 5 simultanis donant bona mostra del seu potencial pilaner.

Els locals han encetat l’actuació amb bones maneres descarregant un més que sòlid 7de7, un escalfament pel que havia de venir després. I és que l’objectiu era assolir el primer 4de8 de l’any però no ha estat possible en cap de les dues temptatives. En la primera quan havien col·locat el pis de dosos l’han tirat avall ja que estava perdent les mides de forma perillosa pels pisos baixos, i a la segona el castell l’han desmuntat més aviat, a l’entrada de quints, i també amb evidents problemes de quadratura. Han tancat amb el 5de7, que han descarregat a la perfecció, fent evident perquè l’any passat van ser capaços de descarregar la catedral, i dos pilars de 5.

Els Xics continuen amb el rodatge de castells de set abans d’afrontar-se als de vuit i aquest diumenge n’ha estat una bona mostra. Per començar un 4de7 amb el pilar sense problemes aparents, per tot seguit descarregar el 5de7, de bella estampa, finalitzant amb un 4de7 pensant ja en un dels passos següents a fer, el del carro gros. Un únic pilar de 5 ha estat el comiat dels granes.

Per últim, els de Cerdanyola han descarregat un lleuger 3de7, per tot seguit assolir el primer 4de7 de l’any, treballat a la descarregada. Han tancat amb un 5de6 pensant en pujar-lo un pis més i no han pogut amb el pilar final, un de 4 que ha fet llenya abans de carregar de forma inesperada.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.