Josep Torreño

Valoració molt positiva per part dels quatre caps de colla l’endemà de l’anunci dels administradors sobre el cartell escollit per la diada de Sant Fèlix. elmoncasteller.cat ha contactat amb tots ells i en alguns casos destaquen la dificultat del paper dels administradors a l’hora de decidir el cartell, com apunta Jaume Galofré, o la decisió d’anar a visitar altres formacions més enllà de les escollides, com ha explicat Toni Bach.

Dues de les formacions més habituals, la Colla Vella i els Minyons de Terrassa, van segellar l’any passat les seves millors actuacions en un Sant Fèlix i com era d’esperar seran a la cita. Manel Urbano ha indicat que la Colla Vella està “molt contenta de tornar una vegada més a la Festa Major de Vilafranca” i que el tracte amb els administradors “ha sigut molt clar i directe des del primer dia”. Sobre les negociacions amb el quintet administrador aclareix que “vam arribar ràpidament a un acord”.

Per la seva banda el cap de colla dels Minyons, Albert Pérez, ha dit que com sempre “és un honor ser a la diada i farem el màxim per fer-hi els millors castells.” Sobre el cartell escollit pels administradors no es mulla i diu que els Minyons “ens centrem amb què compten amb nosaltres i això és el més important”.

El cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Toni Bach, pensa que els administradors han pres una decisió correcta “amb la que jo coincideixo plenament, per calendari i compromisos amb la plaça”. Però afegeix que si haguessin pres una altra decisió també hauria estat la correcta, i ho diu basant-se en diversos paràmetres per escollir el cartell “com portar les 4 millors respecte el rànquing, les 4 millors que ofert millor Sant Fèlix durant el seu historial, les 4 que penses que poden rendir més a Sant Fèlix…”. Bach diu que hi ha molts paràmetres a seguir per escollir les colles però la decisió dels administradors “els permet dir que vénen les 4 millors però no sobre quin paràmetre”. El cap de colla dels verds també ha opinat sobre la visita per part de l’administració de la festa a les dues colles tarragonines “els administradors han fet un bon procés visitant les colles que podrien entrar a la diada sumant les dues de Tarragona. Potser els de Mataró aquest any no calia perquè estaven més lluny que aquestes, però les altres dues han fet bastants castells de gamma extra.”

Per últim Jaume Galofré ha destacat la confiança que han dipositat en la Colla Joves “malgrat que cada vegada hi hagi més colles candidates amb un nivell envejable”. Galofré diu que la seva colla treballarà des del minut zero per poder portar “els màxims castells el dia de Sant Fèlix”. També ha afegit que la relació de la Joves amb la plaça “és molt propera i ens sentim molt estimats i valorats”. Finalment s’ha mostrat comprensiu amb els administradors perquè “és un problema molt gran per ells el fet de decidir les colles i qualsevol que hi hagués anat hauria estat mereixedor de ser-hi”.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.