Els Castellers del Poble Sec i els Castellers de Berga actuaran a Grècia aquest estiu

0
274

Josep Torreño

Grècia descobrirà el fet casteller durant el proper agost i ho farà de la mà de dues colles: els Castellers de Berga i els Castellers del Poble Sec. Totes dues estan enllestint un viatge que els portarà fins a aquell país on realitzaran actuacions a diverses poblacions de l’11 al 15 d’agost, convidats per l’Associació Cultural Aenianes, del poble d’Ypati. Aquesta localitat (situada a uns 240km d’Atenes) és coneguda a Catalunya com la Neopàtria, on encara es mantenen les ruïnes del castell d’origen català que van construïr tropes dels Almogàvers.

El viatge ha sorgit entre aquesta Associació -que sovint tracta del manteniment de la memòria històrica que té a veure amb el periode del domini català de la zona- i un component grec dels Castellers del Poble Sec. Per la seva part els Castellers de Berga s’hi han volgut sumar aprofitant els contactes entre l’associació grega i el Casal d’Europa del Berguedà.

Encara no es coneixen tots els detalls de les actuacions però està previst que la primera la protagonitzin a l’arribar a Atenes, i posteriorment es desplaçaran cap a Tebes i a Ypati.
Els Castellers de Berga, que de moment compten una setantena d’inscrits per el viatge, han anunciat diverses accions per a finançar part d’aquest, com l’edició d’una samarreta o la celebració d’un mercat d’artesania, que acollirà diverses parades d’artesans; un vermut, a càrrec de Vermuts Miró; l’exposició “Creant, sentint, vivint”, de Josep Badia, i un taller de circ en família, amb la col·laboració de La Crica.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here