S’aixeca el teló de les grans diades a la plaça del Blat de Valls en una cita de Sant Joan que es preveu emocionant. Per una banda la Colla Vella està disposada a exhibir-se a un gran nivell amb l’estrena dels seus primers castells de gamma extra. I a l’altra banda la Colla Joves, que hi arriba anb un ritme diferent, tindrà la primera oportunitat per assentar les bases de la seva temporada.

Josep Torreño

L’actuació de la Colla Vella serà una incògnita fins a l’inici de la diada. En cartera hi ha moltes opcions i no es descarta res. Els rosats hi arriben amb el millor bagatge en castells bàsics de 9 assolits abans d’un Sant Joan, així com construccions com el 2de8f i 5de8, que podrien estar enllestits per pujar un pis més (l’any passat ja els va estrenar en aquesta diada, a més del 4de9 amb folre i pilar). Ara bé, la bona dinàmica dels assajos en aquestes alçades d’any i la gran resposta de la seva gent ha fet que tinguin molt avançats castells com el 4de9 sense folre i el 3de10fm, i això pot animar als d’Albert Martínez a provar una d’aquestes construccions de màxima dificultat o, en el millor dels casos, tots dos.
Ni el 4de9sf ni el 3de10fm no s’han anunciat oficialment però no es descartarien després dels bons resultats obtinguts en les darreres setmanes als assajos. Sense anar més lluny, ahir van completar el 4de8 net, a més del 4de9sf fins a sisens, i fins a quints en la prova del castell de 10. Malgrat tot els de Martínez no perden de vista que és aviat i la decisió final es prendrà en les darreres hores. El pilar de 6 o de 7 podria tancar la seva actuació.

La Colla Joves té definida la seva actuació i si no hi ha cap inconvenient d’última hora portarien a plaça els dos castells bàsics de 9, a més del 4de8 amb el pilar. Una tripleta vilafranquina que els vermells només han assolit completar en una sola ocasió en tot el seu historial, i precisament ho va fer en la diada de Sant Joan del 2014. A aquests tres castells voldran sumar l’estrena del pilar de 7 amb folre per segellar una actuació mai aconseguida pels vermells. Un repte que els de Francesc Xavier Ramon hauran de superar amb els deures pendent de completar el 3de9f i el 4de8 amb l’agulla, tots dos només carregats a la diada del Pati del passat 11 de juny, a més d’estrenar el 4de9f, i el nou pilar de 7 que a l’assaig ja han descarregat sencer.

La Colla Joves serà precisament l’encarregada d’obrir la diada, que començarà a la 1 del migdia, després que el sorteig del passat diumenge es decantés pels vermells.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.