Els Minyons s’uneixen a la Colla Vella i Castellers de Vilafranca en el posicionament sobre els drets d’imatge

4
565

Actualitzat a les 13:30h
Josep Torreño

El posicionament de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca, que no comparteixen  el conveni refet per la Coordinadora de Colles Castellers i per tant de no cedir els drets de la propietat intel·lectual a la mateixa, no només es manté sinó que a més, guanya adeptes. A aquestes dues formacions s’hi sumen ara els Minyons de Terrassa.

En una reunió celebrada ahir al vespre entre els presidents i membres de les juntes de les tres colles més potents del panorama casteller van acostar posicions i els malves van coincidir en la majoria dels punts que reclamen des de fa dos mesos tant la Vella com els Verds. L’objectiu d’aquesta trobada vol ser un gest proactiu i totes les parts es van mostrar a favor de les retransmissions castelleres a la televisió.
Fruit d’aquesta trobada entre la Vella, Verds i Minyons es va acordar sol·licitar una reunió conjunta de caràcter urgent amb la junta de la Coordinadora a través d’un correu electrònic enviat aquest matí.

El president dels Minyons, Jordi Juanico, ha explicat a l’ACN que es troben en un punt equidistant entre les colles discordants i la proposta de la CCCC: “Coincidim en moltes coses amb Verds i Vella però també amb els plantejaments que fa la Coordinadora, i per això hem de buscar punts d’acord”. Valls i Vilafranca es mantenen inamovibles amb les seves condicions per signar la cessió de drets d’imatge, mentre Minyons no ha detallat públicament quina és la seva proposta.

La reunió de les tres principals colles arriba dos dies després de la celebrada a Barcelona aquest dilluns, organitzada per la Coordinadora, que va presentar la darrera versió del conveni que pretén regular l’ús de les imatges de les diades castelleres, i que tampoc va convèncer a la Vella ni els Verds. Diverses colles van mostrar el seu suport a la Coordinadora a través de les xarxes socials.

 

Publicitat

4 COMENTARIS

  1. Perquè cal demanar una reunió urgent i extraordinària amb la Junta de la CCCC si dues de les tres colles esmentades tenen representants en aquesta mateixa Junta? Hi ha coses que costen d’entendre. O només es poden entendre des de la perspectiva que algunes colles no s’acaben de creure l’existència de la pròpia CCCC. Eps! Això sí! Hem d’estar representats dintre de la Junta de la CCCC, no fos cas que es parli malament de nosaltres, perdem presència dintre dels òrgans de govern del món casteller o similars. Quin pes específic dintre de la pròpia colla tenen els representants de les colles a la Junta de la CCCC? Crec que val la pena reflexionar-hi i, si cal, buscar alternatives eficaces.

  2. pretendre que la CCCC sigui la federació catalana dels castells és no entendre què són els castells. Ara cal veure què pensa la CJXT, que és la única colla puntera que no s’ha desmarcat de la CCCC, ja que les demés colles punteres ja veiem què hi diuen. I amb molta raó

    • Perdona, Profeta. Si la CCCC no és la Federació Catalana de Castells, em podries dir, sota el teu parer, què és la CCCC?

  3. Jo no sé que es. Com a President de la acabada de constituir Colla Castellera de Madrid sé que no ens han admés com a Colla “normal” pel fet de no ser al territori dels Païssos Catalans, per sobre de la curta distancia amb Catalunya o que malgrat tot seguim essent del mateix estat, mínim fins a l´1 de octubre. Més enllá de conseguir els cascos per la canalla no ens serveix ser a la CCCC més que per que et demanin el triple de preu per una assegurança que no es ni de bon tros com la que disfruten la resta de colles. I el criteri de que les colles de l´exterior aportem poc i no tenim futur com ens diu la CCCC, esperem poderlo desvirtuar ben aviat fent castells mínim de 6 en només 4 messos de vida. Salut i Castells

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.