La plaça de la Font, a punt per un Primer Diumenge que promet més que mai

0
348

Josep Torreño

Ningú no escatimarà res, a jutjar per les possibles intencions, a quinze dies del que es preveu el millor Concurs de la història. Dues de les principals favorites, els verds de Vilafranca i la Vella de Valls, portaran castell de 10 segur… i potser alguna coseta més. La Jove de Tarragona voldrà ampliar la seva col·lecció de gamma extra i els Xiquets, posar a prova el seu estat de forma. Anem a pams.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, com ja va dir el seu cap de colla al programa Finet i pel mig de TAC12, no descarta el 4de10 amb folre i manilles, que recordem, van portar a plaça per primera vegada per Sant Fèlix, sense massa sort. És més, podria ser el seu castell de sortida. Ahir van col·locar-li els quints, amb tot el folre i les manilles i aguantant-lo una estona. Tampoc no es descarta tornar a apostar pel 3de10fm que enguany han descarregat per partida doble. És a dir, dos castells guanyadors al Concurs de Tarragona. Segons l’assaig d’aquesta passada nit també té opcions el 4de9 sense folre (ahir van sumar un altre 4de8 net) i com no, altres cartes com la del 5de9f i 4de9 amb folre i agulla que els hem vist sovintejar aquesta temporada. Però si fem cas als rumors que s’han escampat durant la setmana i també a les proves d’aquesta passada nit, atenció perquè els rosats treballen el 3 i el 4de9 amb folre simultanis. Per demà? Per Santa Úrsula?

Al seu cantó els Castellers de Vilafranca i el seu 3de10fm, amb el que mantenen una gran sintonia aquesta temporada. Ja van anunciar obertament en roda de premsa que hi volen tornar i que això els pot ajudar alhora de treballar l’altre castell de 10, de cara el Concurs. El 3de10 anirà en primera ronda i l’acompanyaran de ben segur amb el 3de9 amb folre i agulla, mentre que el tercer castell podria ser o bé la torre de 9 amb folre i manilles, o bé la construcció que van haver de deixar al tinter per Sant Fèlix: la torre de 8 sense folre. Ahir li van col·locar l’aixecador i es va mantenir durant una bona estona. Ja fa setmanes que es mostra bé a l’assaig i diumenge podria ser l’ocasió per fer-la debutar. Els de Toni Bach s’acomiadarien amb el pilar de 8 amb folre i manilles.

La Jove de Tarragona arriba forta, forta. Per la gran temporada que també està protagonitzant i per les sensacions que ofereix. Obriran la porta a un castell inèdit per la colla, el 3de9 amb folre i agulla, que ara fa dos anys van intentar al Concurs  però sense èxit. Ara, amb més experiència, té més possibilitats i ho podrien demostrar en segona ronda, després d’obrir de 5de9 amb folre. Podrien acompanyar l’actuació amb el 9de8 i el pilar de 8 amb folre i manilles. Aquesta seria la millor actuació dels liles, amb ocasió per superar-la properament.

Els Xiquets de Tarragona arriben en un estat de forma molt diferent que l’any passat, on en aquesta diada s’apuntaven per primera vegada el 5de9f i el pilar de 8 emmanillat, tots dos carregats. Enguany els castells de 9 escasegen i per demà l’objectiu serà principalment ajuntar-los per primera vegada aquesta temporada en una mateixa actuació. Ténen baixes destacades i els ha obligat a retocar els seus troncs. El seu programa, per aquest ordre, serà el 3de9f i el 4de9f en primera i segona ronda, mentre que la incògnita serà el seu tercer castell. Han assajat el 2de9fm però podrien deixar-lo pel Concurs,  si finalment el descarten apostaran pel 2de8 amb folre.

L’ordre d’actuació serà el següent: En primer lloc actuaran els Xiquets de Tarragona, seguiran els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella serà tercera i tancarà la Jove de Tarragona. La diada començarà, puntualment, a les 12h del migdia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here