La diada de Misericòrdia podria tornar a veure el 3de9f dels Xiquets de Reus

0
Dissabte a la tarda, la plaça del Mercadal de Reus acollirà la diada de la festa major petita de la ciutat amb la participació dels Castellers de Sabadell, els Moixiganguers d’Igualada, els Nens del Vendrell i els Xiquets de Reus.

Joel Reche

La colla local, els Xiquets de Reus, amb la diada del Mercadal del pròxim 3 d’octubre al punt de mira, volen fer una passa endavant. Després de completar el 5de8 més matiner de la seva història al juny i recuperar la confiança amb el 4de8, dissabte volen tornar a recuperar els galons de colla de 9. Els objectius dels de Jordi Guarque i Oriol Ciurana passarien pel 4de8 i  completar de nou el 5de8, castell que no porten a plaça des de mitjans d’agost, quan el van descarregar en dues ocasions en menys de 48 hores a Tarragona i Gràcia. El tercer castell serà, si els darrers assajos ho reafirmen, el 3de9 amb folre, primer castell de 9 de la temporada dels de la camisa avellana, que el recuperaven a la diada del Mercadal del 2013, 17 anys després del darrer.

Els Castellers de Sabadell arriben a Reus, dues setmanes després de la seva diada de festa major, on van tornar a carregar, per segon cop aquesta temporada, el 3de9 amb folre. A la capital del Baix Camp volen tornar a afrontar els castells de 8 i mig, portant el 5de8, castell que ja han completat en tres ocasions aquest any, i acompanyant-lo dels castells bàsics de 8. Si aconsegueixen arrossegar suficients camises, no descarten portar ni el 3de9f ni el 7de8, castell que també van completar per la seva festa major a principis de setembre.

Els Nens del Vendrell venen de completar la millor actuació dels seus 89 anys d’història, el passat cap de setmana a Terrassa, i a Reus volen tornar a repetir la mateixa diada. Per tant, els de Kevin Prados arriben a la diada de Misericòrdia amb la intenció de completar un nou 5de8, castell que descarregaven per primer cop a la seva història per la festa major de Santa Anna d’enguany i que seria el quart que porten a plaça. L’acompanyaran del 2de8 amb folre i de la nova alineació de 3de8 que estrenaven també a Terrassa, pensada per pujar-la un pis més per Santa Teresa. Molt probablement tancaran la seva diada amb el pilar de 7 folrat.

Els Moixiganguers d’Igualada s’han marcat un objectiu molt clar a Reus, descarregar la primera tripleta de 8 de la temporada. Després de la caiguda de 3de8 de la seva festa major que els va impedir portar a plaça els altres dos castells de 8, van descarregar el primer 2de8 amb folre de la temporada a Vilanova del Camí fa dues setmanes, però van tornar a desmuntar en dues ocasions el 3de8. A Reus podria arribar doncs la primera tripleta.

 

 

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom