Gràcia registra la millor festa major

0
489

Josep Torreño | Vila de Gràcia

La Vila de Gràcia recupera la condició de plaça de gamma extra per partida doble gràcies a l’aportació dels verds amb dues de les seves construccions emblema; la torre de 9 i el pilar de 8. Sumant  la tripleta màgica que com qui no vol la cosa s’han apuntat els graciencs, més el triplet dels Xiquets de Reus amb el 5de8, han  certificat la millor festa major gracienca.

El cap de setmana dels Castellers de Vilafranca ha sigut espectacular. Han saldat el doblet d’actuacions a Gràcia i la Bisbal amb 4 castells de 9 folrats, dues torres de 9 i dos pilars de 8 amb folre i manilles, en un nou registre històric dels vilafranquins.
La torre de 9 ha ratllat la perfecció i l’han solventat amb comoditat, només un petit balanceig en el moment de coronar-la ha fet tensionar el tronc, mentre que el pilar de 8 ha necessitat de més esforç, sobretot en algun moment puntual com a la sortida de la canalla. Cal sumar a aquests dos castells el 3 i el 4de9 folrats que també s’han mostrat més encertats que en altres ocasions.
A 16 d’agost sumen mitja dotzena de torres de 9 i 4 pilars de 8, unes xifres mai assolides per ningú en aquest tram de temporada.

Sisena torre de 9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca (Foto @verds)

Al seu costat uns brillants Castellers de la Vila de Gràcia han ofert un potencial exquisit completant la primera tripleta màgica del curs. Han obert amb un 5de8 molt segur, tot i que ha treballat puntualment a la banda del tres. En segona ronda han accelerat el nivell atacant el primer 4de9 amb folre de l’any després que en els darrers assaigs ha evolucionat de tal manera que pràcticament no els ha fet suar. A la pujada una de les rengles semblava perdre les mides però s’ha corregit amb l’aleta i això els ha permès descarregar-lo sense gaires dificultats. Per la tercera ronda han deixat el 3de9 amb folre, que si bé enguany van desmuntar a Reus i carregar pocs dies després al Camp d’en Grassot, avui s’ha mostrat molt segur i s’ha completat amb suficiència, per acabar amb el primer pilar de 6 de l’any també l’han sabut dominar a la baixada de la canalla. Els graciencs presenten cares noves al tronc que a principi de temporada no auguraven l’èxit del 2014 però la tripleta d’ahir certifica la bona feina dels de Rai Garriga que els pot servir per encarar l’any amb més tranquil·litat.

4de9 amb folre dels Castellers de la Vila de Gràcia

També de mèrit el cap de setmana dels Xiquets de Reus que han repetit la jornada d’ahir al vespre al Cós del Bou. Els reusencs han obert amb un 4de8 un pèl lent però de mides correctes i en segona tanda han encarat un 5de8 treballat especialment a la rengla del tres. Per acabar, han exhibit un gran 3de8 que sembla a punt per fer-lo de 9.

5de8 dels Xiquets de Reus, el segon del cap de setmana (Foto Marta Bros)
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.