Els Xiquets de Reus coronen el primer castell de 9 de l’any

0
Els Nens del Vendrell tornen a brillar repetint la seva millor actuació i els Moixiganguers completen una nova torre de 8 amb folre

Els Xiquets de Reus han encarat en primera ronda el principal objectiu de la tarda, el 3de9 amb folre. Aquest era el primer atac d’un castell de  9 en aquesta temporada pels de la camisa avellana, però només l’han pogut coronar. L’execució del castell ha estat tremolosa de bon principi i s’ha anat tancant per dalt. Tot i això s’ha carregat sobradament i el tronc l’ha treballat per descarregar-lo, però sense solucionar els problemes d’encaix entre folre i terços i això ha fet que quan sortien els dosos, el quart de la rengla perdés un peu i cedís el castell quan ja l’enxaneta i l’aixecador tocaven el folre. Malgrat la caiguda no han variat els plans i a continuació ha estat torn del 5de8, que s’ha treballat especialment a la part del tres, però l’han sabut defensar en tot moment i ja és el cinquè de la temporada.
El seu tercer castell ha estat molt suat, un 4de8 amb l’aliniació del 4de9 amb folre que voldran atacar el proper 3 d’octubre, i que divendres passat van col·locar per primer cop el pis de sisens. Aquest carro gros ha arribat al segon intent ja que primer l’han desmuntat. Finalment, tot i que treballat pels pisos superiors, l’han pogut completar.
Els reusencs posen així la primera pedra per atacar la primera tripleta màgica de la seva història a la cita de la diada del Mercadal.

reus

Intractables i camí dap el castell de 9 es dirigeixen els Nens del Vendrell que han repetit l’actuació del passat diumenge a Terrassa, la millor de la seva història. Ho han fet arrencant amb una molt bona torre de 8 amb folre que ja no té cap secret per ells, com sembla no tenir-ne tampoc el 5de8. Completen el quart demostrant que quan cal saben treballar-lo, com ha necessitat a nivell de terços a l’estructura del tres.
Per tancar la tercera ronda, un altre 3de8 amb l’aliniació d’un pis més, que també funciona i s’intueix èxit vendrellenc per la Fira de Santa Teresa. A la magnífica actuació han descarregat per segona vegada consecutiva un segur pilar de 7 amb folre, molt solvent.

Pilar de 7 amb folre, segon consecutiu que descarreguen (Foto Victor Meroncio)

Jornada productiva també pels Moixiganguers d’Igualada, fent un gran paper a la capital del Baix Camp. Sortida molt decidida amb la torre de 8 amb folre però que han hagut de desmuntar amb aixecador col·locat, per una fuetada que ha avisat del perill, obtant per baixar-la. Tot seguit l’han intentat novament i aquesta vegada, malgrat girar-se a nivell de quarts durant la baixada l’han pogut descarregar. Un 4de8 prou solvent i un senzill 7de7 ha tancat la seva actuació.
Avui a Valldoreix podrien donar pas al 3de8 que finalment no han intentat a Reus.

Torre de 8 amb folre dels Moixiganguers d’Igualada (Foto Pau Corcelles)

Per la seva banda els Castellers de Sabadell han signat una actuació de tràmit per algunes absències i no han tingut cap complicació per completar el 3de8, el 4de8 i el 5de7. La catedral l’hauran d’aplaçar per dissabte vinent a Sitges i el castell de 9 molt possiblement no hi arribaria fins el pròxim 4 d’octubre al barri de les Corts de Barcelona.

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom