Dimecres, 3 juny 2020

El límit de Gràcia

|

Aleix Vila | Casteller de la Vila de Gràcia

[dropcap]E[/dropcap]l sostre dels Castellers de la Vila de Gràcia com el de qualsevol altre colla té diversos factors que el determinen. N’hi ha de comuns per a tothom, com són el límit que marca la física i la resistència humana, n’hi ha d’altres que amb els anys s’estan superant o minimitzant, com poden ser la zona del país, ciutat o vila on es troba cada colla, la quantitat de gent que es pot aglutinar o el nivell tècnic de cada una. A partir d’aquí i un cop assumits aquests factors, el límit el marca cada colla, amb els seus dirigents al capdavant i els seus castellers empenyent.

Publicitat

[dropcap]E[/dropcap]n el cas dels Graciencs, si ens fixem en la progressió d’aquests i la del món casteller en general durant els últims anys, veurem que les dues dibuixen una línia més o menys paral·lela i constantment ascendent, pel que és evident que hi ha una relació entre els dos fenòmens, i per tant, també és possible que el límit dels blaus vagi lligat a aquesta evolució. Ara bé, tal i com podem constatar en les darreres dos o tres temporades, els graciencs estan marcant i mantenint uns registres que ja no són fruit d’un bon any, sinó de la feina feta durant molt temps, i per tant ja no ens hauria de sorprendre veure com actuació rere actuació els graciencs es mantenen i es superen. Fins ara ens han demostrat que han sabut arribar, mantenir-se i ser regulars, que més podem esperar d’ells? Fins on poden arribar?

[dropcap]M[/dropcap]entre la fal·lera castellera continuï els límits de Gràcia els marcaran els mateixos castellers de Gràcia, amb el seu compromís, les ganes de fer castells i sobretot, amb l’ambició i unió que han demostrat aquestes últimes temporades. Si han estat capaços d’arribar al nivell actual és molt possible que siguin capaços de seguir en el mateix camí, consolidant els reptes aconseguits  fins ara i assolint nous registres en aquesta  temporada.

gràcia1
Els de Gràcia celebrant la diada del passat diumenge a Vic, la millor de la seva història (Foto arxiu colla)

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.