El Fòrum Ramonet organitza tres ponències al voltant de la seguretat i la força física dels castellers

0
853

Noticies relacionades
-Neix l’espai de debat casteller Fòrum Ramonet de la mà dels Verds
Vídeo | La ponència de Jaume Roset a les XXI Jornades de Prevenció de lesions

Emmarcat en les celebracions del 70è aniversari dels Castellers de Vilafranca, el Fòrum Ramonet, juntament amb l’Àrea de Rendiment i Salut dels Verds, organitzen el pròxim dissabte 14 d’abril tres ponències castelleres amb la seguretat i la força física dels castellers com a nexe d’unió. Els ponents seran els doctors Jaume Rosset, Jordi Porta i Alfred Irurtia, i estaran presentades per Ricard Rafecas, director del setmanari El 3 de vuit, i moderades per Jordi Bertran, gestor cultural.

La ponència inaugural anirà a càrrec del Doctor Jaume Rosset, especialista en Medicina de l’Educació Física i l’Esport i exdirector científic i mèdic de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Sota el títol “El passat i el futur del risc dels castells”,  analitza què s’ha de fer perquè els castells siguin més segurs i trobarà respostes sobre els possibles riscos que es podrien produïr en un suposat castell d’onze pisos.
En segon lloc, Jordi PortaCatedràtic del Departament de Salut i Ciències Aplicades a l’INEFC Barcelona, exposarà les seves teories que es podrien aplicar a través de la força física dels castellers per poder realitzar un tres d’onze amb folre, manilles i puntals, amb la ponència “Els castells del segle XXI: què es necessita per assolir el 3 d’11 amb folre, manilles i puntals i 9 nets”. Per últim, el Sotsdirector d’Estudis INEFC Barcelona, Alfred Irurtia, presentarà un estudi que posarà en relleu la rel·lació pes-força dels castellers a través de l’edat i el gènere, per tal d’optimitzar els pisos dels castells amb la ponència “Nens o nenes, nois o noies, homes o dones? Quin gènere és més eficient per a cada pis?”.

Les ponències se celebraran a partir de 2/4 de 7 de la tarda a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer, situat a la Rambla Nostra Senyora núm. 6 de Vilafranca i tindran una durada de 30 minuts cadascuna.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.