El Fòrum Ramonet organitza tres ponències al voltant de la seguretat i la força física dels castellers

0
307

Noticies relacionades
-Neix l’espai de debat casteller Fòrum Ramonet de la mà dels Verds
Vídeo | La ponència de Jaume Roset a les XXI Jornades de Prevenció de lesions

Emmarcat en les celebracions del 70è aniversari dels Castellers de Vilafranca, el Fòrum Ramonet, juntament amb l’Àrea de Rendiment i Salut dels Verds, organitzen el pròxim dissabte 14 d’abril tres ponències castelleres amb la seguretat i la força física dels castellers com a nexe d’unió. Els ponents seran els doctors Jaume Rosset, Jordi Porta i Alfred Irurtia, i estaran presentades per Ricard Rafecas, director del setmanari El 3 de vuit, i moderades per Jordi Bertran, gestor cultural.

La ponència inaugural anirà a càrrec del Doctor Jaume Rosset, especialista en Medicina de l’Educació Física i l’Esport i exdirector científic i mèdic de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Sota el títol “El passat i el futur del risc dels castells”,  analitza què s’ha de fer perquè els castells siguin més segurs i trobarà respostes sobre els possibles riscos que es podrien produïr en un suposat castell d’onze pisos.
En segon lloc, Jordi PortaCatedràtic del Departament de Salut i Ciències Aplicades a l’INEFC Barcelona, exposarà les seves teories que es podrien aplicar a través de la força física dels castellers per poder realitzar un tres d’onze amb folre, manilles i puntals, amb la ponència “Els castells del segle XXI: què es necessita per assolir el 3 d’11 amb folre, manilles i puntals i 9 nets”. Per últim, el Sotsdirector d’Estudis INEFC Barcelona, Alfred Irurtia, presentarà un estudi que posarà en relleu la rel·lació pes-força dels castellers a través de l’edat i el gènere, per tal d’optimitzar els pisos dels castells amb la ponència “Nens o nenes, nois o noies, homes o dones? Quin gènere és més eficient per a cada pis?”.

Les ponències se celebraran a partir de 2/4 de 7 de la tarda a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer, situat a la Rambla Nostra Senyora núm. 6 de Vilafranca i tindran una durada de 30 minuts cadascuna.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here