Acaba la pretemporada borinota

0
916

Guillem Andrés | Sant Just Desvern

Els borinots estrenen el 3 de 8 i 4 de 8 en una sola actuació, i cargolins i bandarres completen la diada amb castells de 7

Aquest diumenge Castellers d’Esplugues, de Sants i del Poble Sec s’han trobat davant de l’edifici Walden de Sant Just Desvern. Tot i actuar al costat d’un edifici emblemàtic, l’espai no ha semblat ser l’ideal per una actuació castellera fruit de la dificultat d’arreplegar una gran afluència de públic a causa de la seva ubicació en la ciutat.

L’actuació, tot i començar gairebé en 20 minuts de retard, ha aconseguit un ritme àgil en el muntatge de les pinyes que ha permès mantenir part de l’escassa assistència que hi havia a plaça.

Els Castellers de Sants han fet l’actuació més destacada amb dos castells de vuit. En primera ronda han atacat el 3de8 de forma exemplar i que no semblava el primer de la temporada. El següent castell, el 4de8, ha tingut una petita deformació amb una rengla un xic entrada sense fer perillar l’estructura. Per finalitzar la diada, els borinots han executat el 7de7 per seguir rodant castellers, especialment la canalla. Tot i ser, aparentment, el castell més senzill dels tres, un dels poms ha hagut de treballar força durant la travessada de l’enxaneta.

Els de Sants han estrenat d’una tacada els dos castells bàsics de 8 (Foto Carles Paniello)

La colla local, els Castellers d’Esplugues, tot i actuar en la ciutat veïna, han fet la primera actuació de la temporada amb tres castells de set. El primer d’ells, el 5 de 7, s’ha efectuat amb una certa tranquil·litat tot i que la part del dos s’ha hagut d’esforçar per no obrir-se i perdre les mides. Els altres dos castells, el 4 de 7 amb agulla i el 4 de 7 no han presentat cap dificultat més enllà del pilar de l’agulla amb una posició un pèl estranya del segon.

Llegeix també  Novetats al capdavant de dos grups del Termòmetre Casteller
Els Castellers d’Esplugues segellen 3 castells de 7 a Sant Just

Finalment, l’altra colla barcelonina de l’actuació, els Castellers del Poble Sec han continuat la dinàmica de la temporada amb diversos castells de set. Han efectuat el 4de7 sense aparents dificultats. En segona ronda ha vingut el castell més treballat pels bandarres en l’actuació, el 4de7 amb agulla. Una relliscada de l’enxaneta en la travessada ha fet perillar l’estructura i més endavant, el pilar de l’agulla, també ha hagut de treballar per no deixar el castell en carregat. En els components de tronc d’aquests dos castells s’ha mostrat una gran diferència en la mida dels terços, molt probablement pensant en els que seran els futurs terços i quarts d’un hipotètic 4 de 8. En tercera ronda han plantat un bon 5de7.

Els Castellers del Poble Sec coronant el 4de7 amb l’agulla d’aquest migdia

L’actuació ha acabat amb un vano de 5 per cada colla en una actuació on borinots i cargolins han fet un pas endavant en el progrés de la temporada. Els Castellers del Poble Sec, en canvi, que ja han mostrat un ritme elevat des d’inici de temporada, hauran d’esperar alguna setmana més per ampliar el ventall de castells.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.