Dissabte, 27 novembre 2021

Xiquets de Tarragona: La gamma extra, ara al Concurs

|

- Publicitat -
01.10.2014  ESPECIAL XXV CONCURS DE CASTELLS
Josep Torreño

[dropcap]A[/dropcap]quest any, sí. Els Xiquets de Tarragona han complert el seu somni de convertir-se en colla de gamma extra. Ja ho van intentar a la diada de Tots Sants de Vilafranca del Penedès en les dues darreres edicions portant a plaça el 5de9 amb folre, però cap dels intents va donar els resultats esperats. Enguany, amb un canvi de rumb apostant pel 2de9 amb folre i manilles els ha portat a la glòria al convertir-se en la primera colla que descarrega aquesta construcció al primer intent i amb la mítica plaça de les Cols de testimoni.

La present temporada va començar forta pels de Roger Peiró i complint l’objectiu d’avançar els castells de 9 més aviat que mai els ha servit per crèixer al pati d’assaig. Van estrenar el 3de9 amb folre a la diada de Sant Joan i des d’aleshores els ha acompanyat en compromisos de nivell. Al Pla de la Seu surten de plaça insatisfets, allà completen un complicat 3de9 amb folre, desmunten el 5de8 i fan el 4de8 després d’un altre intent desmuntat. Un toc d’alerta que superen una setmana després a Altafulla, on arriba el 4de9 amb folre, també el més matiner de la seva història i s’apunten el primer doblet de 9 de la temporada.

Publicitat

Els Xiquets es mostren ambiciosos a la Riera de Gaià, que la converteixen en plaça de 9 gràcies a un altre 3de9f i acaben la diada estrenant un pilar de 6 que queda en carregat. L’endemà, però, un 4de8 només carregat provoca alguna lesió destacada a un mes de Sant Magí.
Després de les vacances la bona sintonia amb el folre i les manilles els permet somiar amb el 2de9, castell que es proposen a Sant Magí i que descarreguen en segona ronda, com ja s’ha dit, la primera colla en fer-ho al primer intent. Assoleixen la millor actuació de la seva història al sumar el 3de9 i el 4de9 amb folre a més del pilar de 6.
El Primer diumenge de Festes i Santa Tecla han sigut els altres compromisos on la colla havia de demostrar l’evolució de gamma extra: En la primera jornada de la seva festa major l’aconsegueixen carregar, i fins i tot afegint el primer pilar de 7 amb folre descarregat en 17 anys, però a Santa Tecla rebaixen les pretensions -el 2de9 pateix una baixa al pis de dosos- però s’apunten la tripleta màgica i un altre pilar de 7 folrat, que significa la tercera millor actuació del seu historial, totes tres en un mes i 4 dies.

La històrica temporada de la colla degana de Tarragona no s’atura aquí i el Concurs de Castells serà l’escenari ideal per fer un pas més. A més de l’objectiu principal de repetir el 2de9fm, els matalassers treballen el 5de9 amb folre i el pilar de 8 amb folre i manilles que intentaran posar a punt per diumenge en el repte més ambiciós de la seva història.

Roger Peiró, cap de colla:

‘Al Concurs aspirem a consolidar el salt de nivell de la colla i arrodonir un estiu pràcticametn perfecte per la colla’

‘El nostre objectiu principal és tornar a descarregar el 2de9fm, si ho assolíssim és probable que enfrontem alguna altra estructura de la gamma extra’

‘Pels Xiquets, el Concurs és un dia importantíssim per les colles de Tarragona, el context i l’atmosfera que es genera són molt especials. A nosaltres ens agradaria fer-hi la nostra millor actuació històrica’

 

Millors castells 2014:

2de9fm, 3de9f, 4de9f, 5de8, pde7f

Millor actuació 2014:

3de9f, 2de9fmC, 4de9f, pde7f (la millor de la seva història amb tres castells i pilar) 23 de setembre de 2014 a Tarragona, diada de Santa Tecla

Castells que assagen pel Concurs:

3de9f, 4de9f, 2de9fm, 5de9f, pde8fm

Posició al Concurs 2012: 6a

5de8, i3de9f, 3de9fc, 4de9fc (3.401 punts)

Estadístiques millors castells del 2014:

2de8f 15d
5de8 5d
pde7f 2d
3de9f 9d
4de9f 4d
2de9fm 1d+1c

 

irene montserrat
Sant Magí històric pels Xiquets en completar al primer intent el 2de9fm (Foto Irene Montserrat)
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.