Dissabte, 23 octubre 2021

Vilafranca pot viure el millor Sant Fèlix dels darrers anys

|

- Publicitat -
Josep Torreño | Vilafranca del Penedès

A poc més de 24 hores per la gran Diada castellera de Sant Fèlix, les colles protagonistes ja tenen a punt les seves construccions. Si les previsions es compleixen, a la diada gran de la Festa Major vilafranquina viurà una de les jornades més importants dels darrers anys.

Sistema de rondes

Les colles aixecaran els seus castells en tres rondes sense repetició, amb opció a una quarta i a una cinquena  per a les colles que no hagin assolit tres castells. S’acabarà amb un ronda de pilars que s’iniciarà per el més alt.

Els Verds s’encomanen al #10vostrefavor per assolir el primer 3de10 descarregat

Els Castellers de Vilafranca són els encarregats de trencar el gel després de decantar-se al seu favor el sorteig de l’ordre d’actaució i escollir ser els primers. La colla aposta per un programa molt ambiciós que inclou quatre construccions de gamma extra, amb l’objectiu posat sobretot, en descarregar per primera vegada a la seva història el 3de10 amb folre i manilles. Abans però hauran de superar el castell de sortida, el 4de9 amb folre i agulla, tot un clàssic dels Verds per obrir les seves actuacions de Sant Fèlix.  En segona ronda anirà el 3de10 amb folre i manilles, castell que en les darreres setmanes han depositat totes les seves forces amb l’objectiu de completar-lo per primera vegada a la seva història. La dedicació als assaigs ha estat més intensa que mai i les proves han donat resultats molt positius. Sense anar més lluny, en el darrer assaig de dimarts van arribar a col·locar de manera força còmode el pis de setens, mai abans havien arribat tant lluny. Els de Pere Almirall volen tancar una actuació de somni amb el 4de9 sense folre, que ja van assolir descarregar -i per partida doble- durant el curs passat. Com ja van fer el passat diumenge a l’Arboç, el pilar de 8 amb folre i manilles tancaria el seu programa.

La Joves apostarà pel 5de9 amb folre

La Colla Joves Xiquets de Valls torna a Vilafranca. El 2012 van guanyar-se a pols una plaça a la diada de Sant Fèlix després de protagonitzar grans actuacions i recuperant castells que feia temps no aixecaven, com els dos 5de9 amb folre descarregats o el 4de9 sense folre. A Sant Fèlix arribaran amb bona forma i amb la tripleta màgica com l’actuació de mèrit en aquest curs que han fet en quatre ocasions. Demà però, toca fer un pas més enllà. El 3de9 amb folre serà amb tota seguretat el seu castell de sortida, a partir d’aquí tot sembla indicar que atacaran el 5de9 amb folre en segona ronda per acabar amb el 4de9 folrat o bé amb el 9de8. També ha sonat amb força el 4de9 sense folre, castell que possiblement deixin per més endavant.

Els Minyons de Terrassa volen fer aixecar els primers ‘gamma extra’

Els Minyons de Terrassa, que actuaran en tercer lloc per darrera de la Colla Joves, posaran tots els sentits en assolir el primer Gamma Extra. Si en les darreres temporades el 2de9 amb folre i manilles ja l’atacaven per la seva Festa Major, a principis de juliol, els de Màrius Boada es plantaran a Vilafranca amb el 3de9 i el 4de9 folrats com a millors construccions. El 2de9 amb folre i manilles, el 4de9 sense folre, el 4de9 amb folre i agulla i el pilar de 8 amb folre i manilles són les estructures que  els malves han anat treballant amb més intensitat al pati d’assaig. Els castells que sonen amb més força per Sant Fèlix són el 3de9 amb folre i el 2de9 amb folre i manilles, però el tercer castell serà una incògnita a manca del darrer assaig d’aquesta nit. Tampoc hem d’oblidar el seu pilar, que podriem veure per primera vegada dalt d’unes manilles.

La Colla Vella es presenta a Sant Fèlix amb el 2de9fm com a millor castell

El 2de9 amb folre i manilles descarregat per la diada del Firagost i coronat al Catllar el passat dissabte, són els millors credencials que presenten els rosats, els millors dels darrers anys. Amb aquesta empenta, la Vella es planteja una actuació que podrien saldar amb tres gammes extres. El 3de9 amb folre serviria per escalfar els motors per atacar a continuació el 2de9 amb folre i manilles. Per la tercera ronda podrien encarar el possible 5de9 folrat. La Vella gaudeix aquesta temporada d’un pilar extraordinari, com ja han demostrat en diverses ocasions amb el de 6 i de 7 pisos, i, a Vilafranca voldran posar-lo damunt d’unes manilles.

En definitiva, si es compleixen els objectius de totes quatre formacions, la Diada de Sant Fèlix pot tornar a ser espectacular. Demà ho sabrem.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.