Victòria igualada al Concurs de dissabte

Uns espectaculars Moixiganguers d’Igualada han brillat aquesta tarda en la sessió de dissabte del Concurs de Castells. Els morats s’han convertit en nova colla de 9 completant el 3de9 amb folre al primer intent, han revalidat el 5de8 i han tancat la millor exhibició de la seva trajectòria amb el 2de8f. Una actuació que han calcat els millors Xiquets de Reus de l’any i que ha permès a totes dues colles alçar-se com els guanyadors exaequo d’aquesta sessió.

   

El castell de sortida dels d’Igualada no era fàcil, un 5de8 que fins el moment es tractava del sostre de la colla. Han tingut una gran execució, amb nervis evidents però sempre dominat sota control, com els tres que en menys d’un any natural s’havien adjudicat anteriorment. Prova superada. A partir d’aquí només calia esperar el seu torn i atacar el principal repte del dia: aixecar per primera vegada un castell de 9 pisos. Per la determinació amb la que han demostrat bastint els primers compassos no semblava el primer 3de9f, des de tancar el peu -enorme, per cert- fins a fer sonar les gralles. El castell s’ha executat amb molta cura i s’ha coronat amb suficiència amb una canalla ràpida i decidida, però ha tocat serrar les dents i defensar-lo fins el final durant la baixada amb una veterania impròpia d’una colla que l’assolia per primer cop. Els de l’Anoia s’han fos en una eufòrica celebració mentre la plaça ovacionava la seva gesta.
Fins avui, només la Joves dels Xiquets de Valls, la Jove de Tarragona, els Nens del Vendrell i els Xiquets de Hangzhou havien estat capaces de completar el 3de9f al primer assalt.
Han tancat l’actuació amb el 2de8 amb folre, el menor dels seus castells i possiblement el que més els ha exigit.

Primer 3de9f dels Moixiganguers d’Igualada

No han fallat els Xiquets de Reus, que arribaven al certamen amb la feina feta i amb l’objectiu de revalidar els seus tres millors castells de l’any. Ho han aconseguit i a més amb molt bona nota. D’entrada amb un segur 2de8f, el novè de l’any. També han apostat pel castell de 9 per la segona ronda, que aquesta vegada ha presentat millors mides i no els ha donat tants problemes com fa 15 dies a la plaça del Mercadal, on el van descarregar al límit. Els reusencs sabien que era clavar un 3de9f en un Concurs, ja ho van fer per primera vegada el 1996 amb una brillantor exquisita que molts encara recordem. Satisfets pel què i el com, tocava encarar-se al 5de8 i igualar les forces amb els Moixiganguers. Tampoc ha oposat resistència i fins i tot se l’han embutxacat a plaer. Reus i Igualada, amb els mateixos castells, han celebrat junts la victòria de la sessió de dissabte, reconeixent-se mútuament amb bon rotllo i càntics a plaça.

3de9f dels Xiquets de Reus

Tercers s’han classificat els Sagals d’Osona amb la primera torre de 8 amb folre que la colla descarrega a la Tarraco Arena, a més d’afegir el 3 i el 4de8. Amb l’objectiu assolit, s’han atrevit amb el primer intent de pilar de 7 folrat però ha acabat fent llenya amb l’aixecador col·locat. Gran moment amb la plaça en silenci total.

2de8f dels Sagals d’Osona

Els Xicots de Vilafranca, guanyadors del dissabte ara fa dos anys, no han pogut amb el 4de9 amb folre que enguany intentaven per primera. Però com l’intent del 3de9f del passat 29 d’agost ha sigut molt decebedor ja que ha cedit molt aviat, a l’alçada de quints. Han completat el 3de8 en primera tanda, s’han refet del 2de7 i han tornat a ensopegar deixant el 4de8 en carregat. Han compartit el quart lloc amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau amb el mateix resultat, bon 3de8 d’inici i 2de7 al sac, però relliscant amb el 4de8 que només han pogut carregar quan ja sortien els quints.

El sisè lloc ha estat pels Castellers d’Esplugues gràcies al primer 3de8 de la temporada i tercer que descarreguen en total. El d’avui ha estat molt ovacionat per la defensa d’un dels quarts, i és que una batzegada per poc s’enduu el castell a terra. Han sumat el 2de7 i el 3de7 aixecat per sota.

3de8 dels Castellers d’Esplugues

La torre de 8 amb folre dels Nens del Vendrell es presentava com el seu gran objectiu, però la canalla no ho ha vist clar i s’ha acabat trencant quan pretenien desmuntar-lo. El 3de8 i el 4de8 s’han completat sense problemes així com el 7de7 que volen aixecar un pis més aviat.

4de8 dels Castellers de Berga

Les baixes han condicionat el programa dels Castellers de Terrassa, que han tingut en el 4de8 el seu millor castell. El 5de7 i 2de7 han completat la seva actuació.
També el 4de8 ha estat el millor dels Castellers de Lleida, novens, que no han pogut amb el 2de8f que desmuntaven amb dosos col·locats.
Dia gran pels Castellers de Berga que per segona vegada en la seva història han descarregat el 4de8, a més del 2de7 i el 7de7 que els ha servit per anotar-se la millor actuació de la seva trajectòria.

La Jove de Sitges manté la bona forma la torre de 7, la tercera consecutiva de l’any, i amb el 5de7 i 7de7 s’ha classificat en 11a posició. La mateixa actuació s’ha anotat la Jove de Barcelona, que per primera vegada aconsegueix descarregar el 2de7, després d’un intent previ desmuntat. Un 2de7 que els nervis han traït als d’Esparreguera, que avui s’han quedat molt a prop de descarregar-lo per primera vegada.

Els Bordegassos de Vilanova han sortit de plaça amb només dos castells, el 3 i el 4de8, han deixat en intent la torre de 8 folrada i posteriorment la de 7. La manca d’una altra construcció els ha penalitzat i s’han acabat classificant per darrera de colles del Concurs de Torrembarra. També per darrera es situen els Xiquets del Serrallo, amb el 2de7 com a millor castell, que també s’ha atrevit amb el pilar de 6 però ha quedat lluny de ser coronat, mentre que els Nois de la Torre, després de complir amb els seus objectius, el 5de7, el 7de7 i el 3de7 per sota, han enlairat el primer 4de8 de la seva història, que ha cedit quan desmuntaven.

Per últim, els Castellers de la Sagrada Família, els Castellers del Poble Sec i els Xics de Granollers, amb gamma alta de 7, també s’han classificat per sota de colles del Concurset.

 

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here