Dissabte, 27 novembre 2021

Valls fa un pas més per tirar endavant la construcció del Museu Casteller

|

- Publicitat -
03.12.2013 20:43h
ACN

valls

La junta de govern de l’Ajuntament aprova l’expropiació de finques de l’àmbit d’Espardenyers i la contractació d’una empresa externa que ha de fer el pla de gestió i viabilitat de l’equipament

[dropcap]N[/dropcap]ou pas de l’Ajuntament de Valls per tirar endavant el projecte de construcció del Museu Casteller. D’una banda, la junta de govern local ha aprovat l’expedient d’expropiació de les quinze finques de l’àmbit d’Espardenyers on s’ha de construir l’equipament, propietat de l’Institut Català del Sòl, que s’ha resolt per avinença, en tràmit de mutu acord, per un preu de 746.721 euros. D’altra banda, també ha aprovat iniciar l’expedient d’expropiació de dues propietats més, incloses en la segona fase del projecte d’enderroc d’Espardenyers. Per últim, l’Ajuntament també ha aprovat la contractació d’una empresa externa que ha d’elaborar el projecte de gestió i viabilitat del Museu Casteller de Catalunya.
Pel que fa a l’expropiació de la quinzena de finques propietat de la Generalitat, l’Ajuntament ha aconseguit un acord d’avinença que inclou una fórmula segons la qual el consistori podrà pagar a l’Incasòl en un termini de quinze anys. A més, també podrà pagar-ho a través de finques que puguin sorgir en un futur de les cessions legals i obligatòries al municipi derivades per desenvolupaments urbanístics en qualsevol sector de la ciutat.

Publicitat

Aquest acord se suma al conveni que, l’estiu passat, van segellar el consistori i l’Incasòl i que ja permetia a l’Ajuntament iniciar els treballs d’enderroc a l’àmbit, unes obres que es troben en procés de licitació en la primera fase del projecte i que es preveuen començar en les properes setmanes.

La junta de govern també ha aprovat l’inici de l’expedient d’expropiació de dues propietats més, en concret, part d’una planta de la casa del carrer de la Cort número 8 i la casa situada al carrer Espardenyers número 5. Aquestes dues propietats es troben ubicades en l’àmbit de la segona fase del projecte d’enderroc d’Espardenyers amb la qual cosa l’Ajuntament està ultimant els passos previs per obtenir la propietat completa de la zona i així procedir a la licitació d’aquesta segona fase.

També relacionat amb la construcció del Museu Casteller, la junta de govern ha aprovat la contractació de Quaderna Estratègia Corporativa SLU per dur a terme l’elaboració del projecte de gestió i viabilitat del Museu Casteller de Catalunya. La redacció d’aquest projecte està pressupostat en 21.700 euros i ha d’incloure, entre d’altres, un anàlisis del model d’explotació del museu com equipament cultural i turístic, una definició dels recursos estructurals necessaris i un pla econòmic i financer. Aquesta empresa, especialitzada entre d’altres àmbits en el disseny i desenvolupament de projectes turístics, patrimonials i museològics, ha efectuat en aquests camps el pla d’usos culturals, turístics i socials del Casinet de Súria, el projecte bàsic del Museu del Turisme de Calella, el pla d’usos del Castell de Montjuïc, el Pla Educatiu de Món Sant Benet o el disseny de la Ruta Barcelona 1714 per al Born Centre Cultural, entre d’altres.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.