Dimecres, 23 Octubre 2019

Urbanisme aprova definitivament la modificació del planejament urbanístic per ubicar el Museu Casteller de Valls

La reforma del Pla de Millora Urbana del Barri Antic de Valls canvia l’ús residencial a equipaments, afectant l’espai que ocupen unes trenta finques

Valls | ACN

[dropcap]L[/dropcap]a comissió territorial d’Urbanisme de Tarragona ha aprovat definitivament la modificació puntual del Pla de Millora Urbana del Barri Antic de Valls presentat per l’Ajuntament, que ha de permetre la futura construcció del Museu Casteller a la zona d’Espardenyers, vora la plaça del Blat. El nou planejament fa efectiu el canvi d’ús de la zona, de residencial a equipaments, per poder ubicar-hi el nou espai museístic, mantenint el sistema d’actuació per expropiació i determina com a administració actuant el consistori vallenc. La modificació afecta les 25 finques de l’ARI 4, a la zona d’Espardenyers, amb una superfície de 1.800 metres quadrats on es construirà el Museu Casteller.
Segons el mateix Ajuntament, l’actuació permetrà regenerar una zona molt degradada urbanísticament amb un equipament estratègic que serà un dels puntals de la dinamització econòmica, comercial i de promoció turística del Barri Antic i de la ciutat en general.

La proposta de Museu Casteller preveu un edifici que estaria situat a cavall de les places del Blat i de l’Oli que, addicionalment, i d’acord amb el consistori, hauria de suposar una “important millora de l’accessibilitat per a vianants de la zona”. En aquest sentit, s’obriria un nou accés que comunicaria amb el carrer Sant Oleguer i, a més, part de la planta baixa del Museu es mantindria oberta als vianants com a continuació del carrer Espardenyers.

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

Emoció, tàctica, tècnica

Article d'opinió de Jordi Andreu

Maltractem el 2

Article d'opinió de Jordi Andreu