Els Nens del Vendrell també fan història i s’apunten el 4de9f, que descarreguen al primer intent. La Joves ha ofert el 3de9f com a millor construcció. 

Josep Torreño | El Vendrell

La Fira de Santa Teresa ha guanyat més protagonisme que mai en els darrers anys i la d’enguany amb l’anunci de castell de 10 de la Jove de Tarragona havia generat encara més expectació. Tant, que fins i tot l’ajuntament va donar-se pressa per talar els plataners centenaris -tal com estava previst per ordenança municipal-, per deixar-li el màxim d’espai possible. I ha valgut la pena perquè al seu lloc han plantat tot el majestuós castell de 10, el primer que completa la Jove de Tarragona en la seva història i que ha fet tremolar la plaça.

Els tarragonins han desplaçat una munió de gent important per encarar l’anunciat 3de10, i eren tantes les ganes de tornar-hi, després del seu intent fallit al Concurs, que fins i tot l’han encarat de sortida. Màxima confiança!
Quan han col·locat el pis de segons el públic ha emmudit totalment. El minuciós muntatge de les estructures de folre i manilles s’han dut a terme amb una fantàstica sincronia i molta expectació. Han validat l’intent i els setens han iniciat la pujada quan encara ni s’havia col·locat el pis inferior, sabedors que el ritme era una de les claus importants. En tot moment ha mantingut les bones mides i  ha permès a la canalla -molt ràpida i fineta- coronar el 3de10 amb suficiència i autoritat. Ha estat quan la plaça ha esclatat d’eufòria  mentre la imponent construcció mostrava corda per a estona, amb una defensa controlada pels pisos inferiors però amb aparent tranquil·litat. Els liles han descarregat el 3de10 demostrant el gran treball que especialment en els darrers dies s’havia intensificat al seu local, tot plegat per tocar la glòria com han fet avui.
D’aquesta manera es converteixen en la quarta formació que ho aconsegueix, després dels Minyons, Verds i Colla Vella.
El programa dels d’Aleix Bordas ha continuat amb un altre 5de9f a la col·lecció, el setè de la temporada i que ha estat controlat de dalt a baix, malgrat l’estructura del 3 requerís defensa, especialment a la rengla, i fins i tot amb els diversos canvis al tronc. En canvi no han pogut amb el 3de9 amb folre i agulla, que ha cedit amb l’entrada dels dosos. I és que les mides, deien alguns castellers, no eren òptimes de bon principi. Tot i així s’han refet amb un còmode 9de8, marca de la casa, i han arrodonit l’actuació amb el tercer pilar de 8 amb folre i manilles descarregat del seu historial. L’espadat ha tingut un moment d’incertesa coincidint amb la motxilla de sortida, però l’han sabut superar amb ofici. D’aquesta manera s’han apuntat la millor actuació des de la seva fundació.

Mira el vídeo del 3de10 en aquest enllaç:

Video | El primer 3de10fm descarregat de la Colla Jove Xiquets de Tarragona!

 Els Nens continuen fent història!

Els Nens del Vendrell han obert, puntuals, amb un ferm 4de8 amb l’agulla que en tot moment s’ha mostrat solvent, com els que ja els havíem fet aquesta temporada. L’hora de la veritat ha arribat en segona ronda amb l’atac del primer 4de9 amb folre de la seva història. En un primer instant l’han baixat amb quarts col·locats, potser perquè presentava unes mides un pèl obertes. A la tornada les mides semblaven les correctes i no s’ho han pensat per tirar amunt. L’execució ha estat brillant, més tenint en compte que es tractava del seu primer intent, amb serenitat i amb una petitíssima canalla els Nens l’han coronat amb comoditat i només l’han hagut de defensar puntualment a nivell de terços i quarts. Ha estat el segon moment històric que ha viscut la plaça amb molt pocs minuts de diferència i com no, la plaça també ha esclatat amb els seus. Els vendrellencs s’han convertit així la primera formació que completa el 3de9f (l’any passat) i el 4de9 amb folre al primer intent. En tercera ronda s’han anotat un renovat 3de8, sense dificultats, i s’han acomiadat amb el pilar de 7 amb folre, segellant així la segona millor actuació dels vendrellencs.

4de9f-nensPer la seva banda la Colla Joves dels Xiquets de Valls ha optat pel 3de9f de sortida, un castell que han clavat a la perfecció permetent una execució brillant i amb possibilitats per somiar de cara el 3de10fm, que diumenge vinent a casa podrien tornar a intentar. Els de Jaume Galofré han descartat construccions superiors -mancaven força camises vermelles- i s’han decantat pel 5de8 i el 2de8f, tots dos també, adjudicats amb molt bones maneres.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.