Dimarts, 06 de juny del 2023

Un Tots Sants d'alt nivell

|

- Publicitat -
31.10.2014
Josep Torreño
Diada de Tots Sants a les 12.30h. Plaça de la Vila de Vilafranca, amb Xiquets de Tarragona, Castellers de Sants, Capgrossos de Mataró i Castellers de Vilafranca.

[dropcap]L[/dropcap]a diada de Tots Sants de demà a Vilafranca del Penedès es preveu que sigui d’altíssim nivell. Per primera vegada les intencions de les quatre colles que hi prendran part seran de gamma extra, un fet molt inusual en qualsevol jornada de l’any, Sant Fèlix o Concurs a banda.

Castellers de Vilafranca: Objectiu descarregar el 3de10 i dos castells  que enguany no han provat
Ordre d’actuació: Primers
Tots Sants 2013: 5de9f, 3de10fm, i4de10fm,4de9f,pde8fm

Els Castellers de Vilafranca tancaran a casa una temporada novament plena d’èxits amb l’oportunitat d’afegir-ne uns altres més. Els de Pere Almirall arriben amb algunes baixes que impediran, per exemple, atacar la torre de 8 sense folre, castells amb l’agulla o el pilar de 8. Tot i així encaren una diada de màxims on al seu programa hi figuren dos castells que enguany no han ni portat a plaça. Amb un d’ells, el 5de9 amb folre es preveu que obrin la diada, construcció que justament farà un any que no intenten.

Publicitat

A continuació serà torn per un dels grans objectius de la temporada i de demà; tornar a descarregar el 3de10 amb folre i manilles. Els verds l’han coronat en dues ocasions en aquest 2014 i en els dos casos semblava tenir corda per a molt més, però es van acabar trencant per a dalt. Oportunitat per refer-se i demostrar que les coses han canviat molt amb el mastodòntic a qui ja li han pres les mides.

En tecera ronda la intenció serà atacar el 4de9 sense folre per primera vegada durant aquest temporada. El van assajar per Sant Fèlix i era el castell preparat pel Concurs en cas de necessitar replicar. Respecte als anteriors completats en els darrers dos anys hi ha diverses novetats al tronc però confien en els bons assaigs realitzats. Per acomiadar-se podrien fer-ho amb el pilar de 7 amb folre, també amb diverses novetats: S’hi estrenaria la quint i l’enxaneta del pilar degut a les baixes de les titulars dels espadats dels verds.

Xiquets de Tarragona: Un programa amb dos castells inèdits
Odre d’actuació: Quarts
Tots Sants 2013: 3de9f, i5de9f, i5de9f, 2de8f

Ja serà la seva quarta participació consecutiva a la diada de Tots Sants, diada on van atrevir-se per primera vegada en la seva història amb un castell de gamma extra, el 5de9 amb folre, que van atacar en les edicions de 2012 i 2013, però sense sort.
Després de convertir-se, ara sí, en colla de gamma extra gràcies a  un canvi de plantejament, on es van decantar amb al 2de9fm que van descarregar al passat Sant Magí, la colla té més confiança en les seves possibilitats.La intenció per demà serà “saldar el deute” del 5de9 amb folre que asseguren que a l’assaig les sensacions amb el 5 són millors que mai. El podrien intentar en segona ronda ja que segurament sortiran de 3de9 amb folre. Per tercera ronda podrien decantar-se pel 4de9 amb folre o atacar directament el pilar de 8 amb folre i manilles, que significaria el primer intent de la seva història. Els matalassers van recuperar a principis d’agost els pilar de 6, han tornat a descarregar el  de 7 amb folre i ara somien en aixecar el més alt de tots.

Castellers de Sants: Revalidar la gamma extra
Ordre d’actuació: Segons
Tots Sants 2013: 5de8, 3de9f,4de9f,pde7f

En gran forma i amb la novetat de la torre de 9 amb folre i manilles descarregada en la seva diada. Els Castellers de Sants han estrenat categoria, la primera colla barcelonina en aconseguir-ho i la primera de gamma extra sorgida en un barri. Els de Pau Camprovin dominen com mai els castells de 9 com demostren les seves estadístiques: Han completat el 3de9f en 8 ocasions i el 4de9f en 5 (a més d’un carregat).  Aquests seran amb molta seguretat els castells que els borinots encarin abans de fer-ho amb la torre de 9 amb folre i manilles, el gran objectiu de la colla. Serà el tercer intent sobre aquest castell de la seva història, tots en menys d’un mes (Concurs, diada de la colla i demà). S’acomiadaran amb el pilar de 7 amb folre, espadat que podrien encarar un pis més a la diada dels Minyons de Terrassa del proper 16 de novembre.

Capgrossos de Mataró: La torre de 9 ha de tornar a ser blava
Ordre d’actuació: Tercers
Tots Sants 2013: 4de9f, 3de9f(c), 7de7

Els Capgrossos de Mataró estan protagonitzant una temporada d’alts i baixos. Per una banda els ha costat arrancar amb el 3de8 i consolidar 3de9 amb folre, però l’altra enguany són la segona colla amb més 4de9 amb folre al seu haver. Tots dos castells figuren al seu programa i en l’assaig d’avui decidiran si en tercer lloc es decanten per la torre de 9 amb folre i manilles. Al Concurs va quedar en intent però no han deixat de treballar-la per somiar amb tornar a descarregar-la, com ja van fer en aquesta mateixa diada de l’any 2010. Pels de Mia Castellví Vilafranca és una plaça estimada i que en alguna ocasió ha estat talismà. També és el mateix escenari on hi consta la tercera i darrera torre de 9. Podrien acabar la diada amb el pilar de 7 amb folre.

tots sant
El segon 3de10fm descarregat dels Castellers de Vilafranca en la diada de Tots Sants de 2013 (Foto Pau Corcelles)
Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.