Dissabte, 23 octubre 2021

Tripletes dels Xiquets de Valls per Sant Joan

|

- Publicitat -
Jornada interessant d’aquest migdia a Valls. Tant la Joves com la Vella han descarregat els primers castells de 9 pisos de la temporada. La Colla Joves Xiquets de Valls no completava la tripleta màgica per Sant Joan des de la temporada de 1999.
Josep Torreño | Valls

El tret de sortida de la diada l’ha donat la Colla Joves dels Xiquets de Valls amb el 4de9 amb folre, castell que  només havien coronat a la diada del Pati del passat 8 de juny. El paper d’aquesta colla era esvair dubtes amb aquesta construcció i encetar una diada tranquila, com  així ha passat. El d’avui l’han encarat amb autoritat i sense les mancances que fa uns dies es van evidenciar al folre. La construcció s’ha aplomat amb l’entrada de dosos i a partir d’aquí l’han treballat amb força comoditat fins a descarregar-lo. En segona ronda han anat a pel 5de8 que han hagut de treballar sobretot a nivell de quarts ja que presentava una de les rengles massa estirada, però no ha sigut cap obstacle per completar-se sota control. La Joves ha saldat els deures pendents en les dues primeres rondes, ja que el 5de8 va quedar en intent en el primer cop que el van dur a plaça durant aquest curs. Així han encarat el primer intent de 3de9 amb folre de la temporada amb confiança, que ha tirat amunt després de desmuntar-lo a l’alçada de quarts. La construcció l’han coronat  amb aparent facilitat però  s’ha complicat a la baixada de la canalla. Tant el quart com el quint del pilar de l’esquerra de la rengla, ha hagut de defensar-lo amb mala posició fins a la sortida dels sisens i això ha fet suar la resta de l’estructura fins a descarregar. Feina feta, primer 3de9 i primera tripleta màgica de la temporada, una actuació que la Colla Joves no aconseguia completar per Sant Joan des de la temporada de 1999.

_MG_2689
3 de 9 amb folre de la Colla Joves Xiquets de Valls (Foto: Aura Domènech)

Per la seva banda, la Colla Vella dels Xiquets de Valls també ha escollit el 4de9 amb folre de sortida. En un primer instant l’han desmuntat a l’alçada de quarts i a la tornada ha pujat amunt. Amb unes mides lleugeres i un pèl tancades , el castell s’ha allargat més del compte  per la indecisió de l’anxaneta, que s’ho ha pensat per uns moments. Això ha fet treballar als pisos superiors i la construcció s’ha anat tancant amb els quarts i quints defensant una baixada nerviosa que han sabut controlar amb ofici. Després de l’estrena del primer castell de 9 de la temporada dels rosats, ha arribat el segon, en forma de 3de9 amb folre. Amb tot el tronc col·locat el castell se l’ha vist obert a la rengla i ha obligat a treballar tant al folre com als terços. Amb tot, el pis de quarts ha anat parant aquestes batzegades i el castell s’ha pogut descarregar. La diada s’ha decantat per la Colla Vella quan ha sentenciat amb el 4de8 amb l’agulla, que ha presentat molt bones maneres sobretot a l’estructura del pilar. És el segon de la temporada i el número 100 descarregat per la formació.

_MG_2532
El 4de9 amb folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, el primer castell de 9 de la temporada dels rosats (Foto: Aura Domènech)

Tant la Joves com la Vella s’han acomiadat de plaça amb pilars de cinc simultanis, dos pels vermells i tres pel que fa als rosats. La diada amb 4 castells de 9 i dos de la gamma alta de 8 s’ha saldat amb només 1 hora i mitja.

Nit de Completes

La revetlla de Sant Joan a Valls es viu amb la Nit de Completes i amb les dues formacions aixecant castells a tocar la mitja nit. En aquesta ocasió la Vella va dominar la jornada de manera clara, assolint el 3de8, el 5de8 i el primer 4de8 amb l’agulla de l’any. Mentre que la Joves va plantejar-se la jornada amb els mateixos castells d’aquest migdia però un pis menys, és a dir, amb el 3de8, el 4de8 i el 5de7.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.