Dissabte, 17 abril 2021

'Triplet màgic' a Reus

|

- Publicitat -
Josep Torreño | Reus

Espectacular! Xiquets de Reus, Castellers de Sants i els Castellers de la Vila de Gràcia han segellat una actuació impecable de castells de 8 amb novetats destacadíssimes a totes tres bandes: Per la porta gran surt Gràcia. A Reus aconsegueixen la millor actuació de la seva història sobretot gràcies al primer 5de8 que descarreguen. La colla reusenca recupera el 2de8 folrat per Sant Pere 16 anys després, mentre que Sants també fa història al descarregar el primer pilar de 6 del seu historial.

La jornada l’ha obert la colla local, els Xiquets de Reus, amb un 3de8 que li tenen la mida agafada i que resolen amb molt bones maneres. Ja és el tercer del seu curs.
El repte superior de la diada era assolir el 2de8 amb folre, el primer de l’any i que no intentaven en aquesta diada de Sant Pere des del llunyà 1997. El castell, que ha pujat estirat i s’ha entregirat un parell de vegades, l’han coronat amb suficiència però posant atenció a la baixada, defensada pels terços i quarts que l’han sabut controlar. Ovació pels locals davant d’aquesta fita i molta celebració dels de la camisa avellana. El 4de8 que han deixat per la tercera ronda si bé no han acabat de trobar-se del tot còmodes l’han fet seu sense massa obstacles.

Els Castellers de Sants s’han apuntat la millor actuació de la tarda, que han obert amb el 5de8 molt ben controlat de dalt a baix, és segurament el millor dels tres que han aixecat aquesta temporada. També molt controlades les dues rondes posteriors, amb el 2de8 amb folre i el 3de8, que avui han ratllat la perfecció. Per a molts la sorpresa ha esclatat a la ronda de pilars quan han recuperat el pilar de 6. L’espadat els constava fins a data d’avui com a coronat en una sola ocasió, que es van apuntar a Sitges durant la tardor del 2008, posteriorment en una altre ocasió els va quedar en intent i al 2009 en intent desmuntat. El pilar de 6 el van aparcar fins avui, i aquesta vegada l’han descarregat per primer cop a la seva història i de forma excel·lent. D’aquesta alineació només repeteix l’aixecadora i el baix, que aleshores actuaven d’anxeneta i de segon. La resta de debutants no ho ha pogut fer millor.

Un altre punt d’interès de la jornada se centrava en els Castellers de la Vila de Gràcia, formació que ja pot penjar-se l’etiqueta de colla revelació 2013. Per les maneres, per l’aptitud, per la destresa amb els seus castells, els de la camisa blava han demostrat molt de potencial i que tenen molt a dir. D’entrada ha atacat amb el que  fa unes setmanes era una espècie de bèstia negra per la colla ; el 2de8 amb folre. El canvi de xip d’enguany amb aquesta construcció els ha transformat i avui al Mercadal s’apunten el quart de la seva història. Quatre de quatre des del primer completat del passat 19 de maig,  una dada que indica la confiança amb el 2de8 folrat que avui l’han brodat un cop més. Calia perquè en segona ronda els esperava un tros de castell com és el 5de8, que si bé ha pujat amb nervis i amb la rengla de la dreta del tres un pèl oberta,  s’ha pogut carregar amb suficiència. Quan l’anxeneta ha fet la segona aleta (sense que l’aixecador de la banda del dos acabés de col·locar el segon peu)  s’ha accentuat la bellugadissa que els ha acompanyat fins a la sortida del pom de dalt,  però mostrant-se amb corda suficient com per no deixar-se vèncer. Fins a la sortida del pis de quints han posat el punt d’emoció de la diada i aleshores s’ha desbordat l’eufòria a la pinya blava que s’ha encomanat per tota la plaça. No n’hi havia per menys, aquest significava el primer 5de8 descarregat per la colla gracienca.
Ara Barcelona ja pot presumir que és la primera ciutat que compta amb 3 colles que aconsegueixen descarregar la catedral dels castells. Han tancat la tercera ronda amb un estàtic 3de8 que segurament no deixaran escapar l’ocasió per intentar aixecar-lo un pis més durant aquest pletòric 2013. D’aquesta manera s’han apuntat la millor actuació de la seva història, a 100 quilòmetres de casa!

El Mercadal ha presenciat un bon nombre de públic en la diada principal de la seva Festa Major, tant d’aficionats com de castellers d’altres formacions que no han volgut deixar escapar l’ocasió per observar de prop a aquest triplet de colles que avui ha desprès màgia. castellística

A dalt, 5de8 dels Castellers de la Vila de Gràcia. A baix, 2de8 amb folre dels Xiquets de Reus i primer pilar de 6 dels Castellers de Sants (fotos: @castellistica)

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.