Diumenge, 25 de setembre del 2022

La prèvia

Tots Sants d’oportunitats

Els Castellers de Vilafranca aspiren a descarregar el 3de10 amb folre i manilles d’una vegada per totes, aquest serà el seu gran objectiu per divendres al migdia. Les colles convidades, els Xiquets de Tarragona, Capgrossos de Mataró i Castellers de Sants, podrien plantar-se a Vilafranca amb intencions de superar el seus millors registres de l’any. En la recta final de la temporada, Tots Sants esdevindrà una gran oportunitat per les quatre formacions.

Descarregar el 3de10

Els Verds són l’única colla que ha coronat el 3de10fm aquesta temporada. Ho han fet en tres ocasions i el darrer cop per Sant Fèlix, però no volen culminar el curs sense descarregar-lo. El que intentaran aquest divendres incorporarà un canvi a cada pis, des dels terços als sisens, canvis que ja es van aplicar en el 3de9f del passat diumenge a Sitges amb bon resultat. El colós l’han completat en les anteriors quatre edicions de Tots Sants, i ara volen ampliar la gesta per cinquena vegada consecutiva. Se’l plantejaran en primera ronda i en funció del resultat podrien atacar el 4de9 sense folre en segona. En l’assaig d’aquest dilluns van tornar a descarregar el 4de8 net, i en el de dimecres van col·locar el pis de dosos en una prova amb bones sensacions. Des de la tècnica asseguren que han millorat les prestacions respecte al desmuntat a Sant Fèlix, sobretot pel que fa a l’encaix entre la pinya i els segons. Descartat el 3de9 amb folre i agulla, la tercera ronda i la de pilars està més clara, perquè apostaran per la torre de 9 i el pilar de 8 emmanillats.

Pilar de 8?

   

Els Capgrossos, que obriran la Diada, podrien atacar el primer gamma extra de l’any en forma de pilar de 8, que es confirmarà en els darrers assajos de la setmana. Pels de la camisa blava, Vilafranca és una plaça talismà que precisament ha vist els seus únics pilars de 8 carregats, als Tots Sants del 2015 i 2017. Hi arriben en bona forma en el darrer tram del curs com van demostrar en l’actuació del passat diumenge a Girona, completant els dos castells de 9 i el primer 4de8 amb l’agulla en tres anys, la mateixa que voldran protagonitzar divendres abans d’atacar el possible espadat de 8.

Una altra passa (o dos) més

La recuperació dels Castellers de Sants es cou a poc a poc als assajos després de passar-se tota la temporada picant pedra al local. El 4de9f aconseguit en la seva diada, el passat 20 d’octubre, és el primer gran resultat de tot aquest treball, tot i acabar ensopegant novament amb el 2de8f. Els barcelonins voldran revalidar el castell de 9 i sumar una o dues estrenes més, i el 5de8 és el que té més possibilitats. Pel que fa al 3de9f, no el treuran a plaça fins que li vegin totes les garanties per descarregar-lo, i si no arriba per divendres podrien aplaçar-lo per la Diada dels Minyons.

Exàmen final

Es Xiquets de Tarragona tenen la gran darrera oportunitat per superar els obstacles que amb els que han topat en la pitjor temporada dels darrers anys. Els ratllats hi arriben amb un 5de8 descarregat com a castell sostre (a més d’un intent i 9 desmuntats), però no pensen abaixar els braços i apostaran per diverses estrenes, com el 2de8f que encara no han provat, o el 3de9f (4 intents desmuntats). La tercera ronda es decidirà entre el 5de8 o el 4de8 amb l’agulla, que també han desmuntat en una ocasió, mentre que s’acomiadarien fent debutar el pilar de 6 que ja han completat a l’assaig.

La Diada arrencarà a les 12h del migdia i els Capgrossos obriran plaça, seguits actuaran els Castellers de Vilafranca, en tercera posició ho faran els Xiquets de Tarragona i les rondes les culminaran els Castellers de Sants.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.