Dimecres, 14 abril 2021

Torredembarra salda la millor diada del Quadre de Santa Rosalia

|

- Publicitat -
14.07.2014
Josep Torreño | Torredembarra

Gran balanç el que ha viscut la plaça de la Vila de Torredembarra que tancava un gran cap de setmana al Baix Gaià després de la diada de les Cultures d’Altafulla dissabte, però marcat per les dues caigudes protagonitzades pels Castellers de Vilafranca. Si dissabte el pilar de 8 només els quedava en carregat, ahir els Verds van ensopegar accidentalment amb el primer atac sobre el 9de8. La Jove de Tarragona i els Nois de la Torre van apuntar-se els millors registres de l’any.

Solvència contrastada de la Jove

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha mostrat uns molt solvents castells de 9 bàsics, obrint rondes amb el 3de9 amb folre que han controlat en tot moment, així com el 4de9 amb folre, tot i que per dalt una de les rengles ha acabat més tancada no ha sigut obstacle pels de Carles Ribas. Han deixat per la tercera ronda l’estrena del primer 3de8 amb l’agulla de la seva història que han descarregat tot i quedar una de les rengles un pèl oberta, però mostrant un pilar solvent i molt segur. Els de Tarragona només l’havien portat en una ocasió a plaça que els va quedar en intent, a finals de 2009 i des d’aleshores no l’havien tocat més. Per tancar la millor actuació de l’any han completat el segon pilar de 7 amb folre de la temporada.

DSC_0034
Primer 3de8 amb l’agulla de la Jove de Tarragona (Foto Neus Baena)

Completen la ruta del Baix Gaià amb el 9de8 carregat

Els Castellers de Vilafranca han tancat el segon compromís exigent del cap de setmana encetant-lo amb el 4de9 amb folre que no acaba de deixar satisfeta a la colla, no ha ensenyat bones mides i han canviat d’enxaneta a mig castell. El resultat ha sigut un 4de9 rebregat i treballat, sobretot a la baixada.  En canvi el 3de9 amb folre de la segona ronda ha mostrat millor cara, ben dominat. Per completar la seva actuació han aixecat el primer intent sobre el 9de8, però l’han desmuntat a l’alçada de quints per requeriment del tronc, on l’estructura del tres no semblava treballar amb comoditat. A continuació ha tornat a pujar amunt i aquesta vegada sense dubtes han mantingut una estructura treballada però amb corda suficient per descarregar-lo, com així semblava que passaria, però després de la tercera aleta el pom de dalt ha acabat despenjant-se tot sol. Tot i l’ensurt, han pogut desmuntar la resta del castell i la caiguda de la canalla, per sort, no ha tingut conseqüències importants.
Com la Jove, els Verds han tancat l’actuació amb el pilar de 7 amb folre esvaint els dubtes d’Altafulla on el de 8 només va quedar carregat.

Vídeo del 9de8(c) dels Castellers de Vilafranca (webcasteller.com)

La millor actuació de la temporada pels Nois de la Torre

Satisfacció total als Nois de la Torre, realitzant la millor actuació de la colla en una diada del Quadre de Santa Rosalia. La colla ha completat tres castells de la gamma alta de 7, com el 4de7 amb l’agulla de sortida, tot i no presentar bones mides i haver-lo de defensar fins al final. En canvi han mostrat un solvent 7de7, el primer de l’any, i van completar el 3de7 amb l’agulla després d’un intent desmuntat de 5de7, que hauran de seguir treballant. Dos pilars de 5 han segellat una gran actuació pels torrencs.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.