Torna la tardor santsenca

JOSEP TORREÑO | SANTS

0
533

Els Castellers de Sants pugen una marxa més a la seva temporada i reediten la gamma extra en pròpia plaça. Amb un solvent 3de9 amb folre, que servia per escalfar les camises grises, han atacat la torre de 9 amb folre i manilles en segona ronda. El castell s’ha erigit amb seguretat, amb un folre sòlid i estàtic i amb l’ajut d’unes atentes manilles la torre s’ha mostrat eficaç fins a col·locar el pis de dosos. A partir d’aquí un cert balanceig però controlat en tot moment, ha acompanyat a la primera aleta de gamma extra de l’any pels borinots. La baixada, amb gran defensa de manilles i quarts, s’ha executat amb delicadesa però sense perillar i l’eufòria dels de Sants s’ha fet evident en completar el gran objectiu del dia, reeditant els galons de gamma extra que assolien per primer cop tot just fa un any.
En canvi no han tingut la mateixa sort amb el 4de9 amb folre. En les darreres ocasions el castell ja havia mostrat algun avís, i tot i que l’han coronat amb relativa facilitat, després de l’aleta ha començat a complicar-se a nivell de segons i terços i s’ha acabat perdent.

td9

La tripleta màgica ha estat l’actuació escollida pels Minyons de Terrassa, que una setmana després de completar el 3de10fm a casa i a una setmana per la diada de Sant Narcís a Girona no han aconseguit arrossegar moltes camises. Tot i així ha servit per anar rodant castellers i introduir alguns canvis als troncs. Han obert d’un tranquil 3de9 amb folre, que ha donat pas a un 4de9 amb folre molt millorat respecte al de Reus. Un tronc àgil i execució serena per descarregar el setè de l’any, i fins i tot alguns castellers fent referència a un possible 4de10fm, que l’any passat ja van intentar en la seva diada. El 5de8, també solvent, ha tancat la seva actuació.

3d9mdt

Els Castellers de Vilafranca no han tingut un bon dia, ja que el seu objectiu era apuntar-se el primer 4de9 amb folre i agulla d’aquest 2015 i que finalment ha quedat en intent. L’han encarat en segona ronda després d’apuntar-se un bon 3de9 amb folre de sortida, però al 4de9 amb folre i agulla li ha mancat diversos condicionants per atacar-lo amb garanties. D’entrada el nombre de camises, massa just per una construcció d’aquestes característiques, així com la seva posició a plaça, i és que l’esquena d’un dels dosos ha quedat molt aprop dels arbres de la plaça. No ha pujat convincent, el folre s’ha mostrat tou i el castell s’ha vist molt nerviós. Amb l’aixecador del quatre a lloc i l’enxaneta remuntant el pis de dosos, els problemes a nivell de terços eren evidents, el folre s’ha deslligat i ha acabat cedint.
Per trobar un intent d’aquesta construcció dels verds cal remuntar-se a la diada de Sant Fèlix de l’any 2003, que posteriorment van coronar en la mateixa diada. Els vilafranquins han acabat completant de manera consecutiva el 4de9 amb folre i una torre de 8 folrada de circumstàncies.

3d9verds

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.