Tarragona aspira a viure diumenge una diada de somni

0
487
Prèvia | Diumenge 20 de setembre, Plaça de la Font de Tarragona a les 12h
A falta dels assajos de demà a la nit, les quatre colles gairebé ja tenen perfilats els seus objectius d’un Primer Diumenge de Festes de Santa Tecla que promet ser espectacular. En el global de l’actuació es podrien veure tres tresos de 10 amb folre i manilles i algunes novetats destacades, com el primer intent de 4de9 amb folre i agulla de la Colla Jove i el possible 5de9 amb folre i el pilar de 8fm dels Xiquets de Tarragona.
Repassem quines podrien ser les intencions de cada formació.

Josep Torreño

Colla Vella dels Xiquets de Valls

El millor estat de forma de la seva història vol continuar creixent a Tarragona. La seva tècnica no acostuma a parlar obertament dels seus objectius però no amaguen la possibilitat de treure’s l’espina del 3de10 amb folre i manilles que va quedar lluny de carregar-se a Sant Fèlix. Aquest pot ser el seu gran objectiu que podrien atacar en segona ronda. És possible que obrin la diada amb el 4de9 amb folre i agulla, el castell que just fa un any i en aquesta mateixa diada obria aquesta etapa que fins a dia d’avui no ha parat d’obtenir grans èxits, com el 4de9 sense folre descarregat, el primer de la nova era, i que podrien repetir diumenge vinent o decantar-se pel 2de8 sense folre. El pilar de 8 amb folre i manilles tancaria la seva actuació.

La seva actuació al Primer Diumenge de Festes 2014: 3de9f, 4de9fp, 9de8 (3 enxanetes), pde8fmC

Castellers de Vilafranca 

Van sortir de plaça tocats de moral per la diada del seu Sant patró i tot just tres setmanes després volen saldar deutes pendents amb la seva alta exigència. Els verds s’han proposat oblidar el fet de no poder descarregar ni el 3de10fm ni la torre de 8 sense folre en el dia més important de la seva temporada i la reacció ha estat convocar a tothom per tornar-los a intentar aquest mateix diumenge. Confien en les possibilitats de descarregar el 3de10 amb folre i manilles i esperen obtenir resultats en els retocs de l’estructura que s’han plantejat en els darrers dies, i no es descarta que pugui ser el seu castell de sortida. Portar la torre de 8 sense folre dependrà de l’èxit del castell de 10 però també de l’assaig de demà a Cal Figarot, ja que com a mínim presentarà un recanvi al pis de quarts. El 3de9 amb folre i agulla i el pilar de 8fm seran els dos castells que serviran per completar la seva actuació.

La seva actuació al Primer Diumenge de Festes 2014: 3de9fag, 9de8, 4de9fag, pde8fm

Colla Jove Xiquets de Tarragona

Tot i que enguany els tarragonins han presentat algunes novetats als seus troncs, l’efectivitat continua marcant els èxits de la colla. Han completat el 5de9f en les dues ocasions que se l’han plantejat i al Catllar van sumar el seu primer pilar de 8 amb folre i manilles descarregat de la seva història. Al Primer Diumenge de Festes volen fer més que una passa més i donar un cop d’autoritat plantejant-se el 3de10 amb folre i manilles. Aquest serà un dels grans objectius de la colla, que al passat Concurs van coronar al primer intent. En cartera portaran el 5de9 amb folre, que podria ser el quinzè descarregat consecutivament i que serviria per obrir la seva actuació. El castell de 10 aniria en segona ronda i, atenció, perquè si res no es torça, podrien intentar per primer cop en la seva història el 4de9 amb forle i agulla. Sense anar més lluny, abans d’ahir dimarts van col·locar el pis de sisens i ara mateix els podria donar més garanties que el 2de9fm. El pilar  8 amb folre i manilles també tancaria la seva actuació.

La seva actuació al Primer Diumenge de Festes 2014: 3de9f, 5de9f, 2de9fmC, pde7f

Xiquets de Tarragona

La colla degana de la ciutat podria tenir diumenge vinent el dia més important dels seus 45 anys d’història. En ment tornen a tenir el repte del 2de9 amb folre i manilles, que si bé el van completar en el seu primer intent, en les darreres ocasions només han obtingut l’èxit a mitges. Fa 15 dies a Torredembarra el van coronar amb relativa facilitat i ara confien a corregir alguns desajustos. Els Xiquets podrien encarar-lo en primera ronda i si el descarreguen el 5de9 amb folre podria tenir encara més números per plantejar-se’l en segon torn. Durant el que portem d’any l’han assajat amb molta intensitat i el fet d’intentar-lo per primer cop en plaça pròpia pot esperonar-los encara més. Aquesta podria no ser l’única possible novetat, ja que a la ronda de pilars i després del 3de9 amb folre de la tercera ronda, podrien atacar el pilar de 8 amb folre i manilles.

La seva actuació al Primer Diumenge de Festes 2014: 3de9f, 2de9fmC, 4de9f, pde7f

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.