Tarda de tresos de 9

0
394
La Colla Joves coronant el 3de9f

Fins a tres formacions han estrenat el 3de9 aquest dissabte: la Colla Joves Xiquets de Valls, la Jove de Tarragona i els Castellers de Sants. S’apropa l’estiu de les grans diades i aquesta és la passa abans d’apostar més fort.
A Valls, la Colla Joves va mostrar dues cares: la bona, estrenant amb força bona nota el 3de9 i el 5de8, i la no tant bona amb castells que enguany ja havien fet: el 3de8 amb el pilar i el pilar de 7 que van deixar en carregats. La diada del Pati mai acaba de deixar satisfeta als vermells, on els darrers anys han ensopegat amb alguna construcció. Això, però, no ha estat impediment per realitzar un gran Sant Joan d’aquí a dues setmanes. També cal destacar que aquesta aliniació pilanera, del terç a la quinta, sempre havia descarregat el pilar de 7.

3de9f de la Jove de Tarragona, primer castell de 9 a Valls pels tarragonins

La Jove de Tarragona surt de Valls més que contenta. Un bon castell de 9 que han treballat puntualment durant la baixada per a continuació, encarar la segona estrena del dia, la del 4de8 amb l’agulla. El 5de8 i el pilar de 6 han tancat la seva actuació, la millor dels liles del que portem d’any. Per Sant Joan també tindran un important compromís i on de ben segur estrenaran el 4de9 folrat.

Seguint a Valls, els Castellers de Barcelona han estrenat la torre de 8, per completar la primera tripleta de 8 de l’any, que també s’han anotat els Moixiganguers d’Igualada, que en el seu cas ja és la quarta. Allà els Nens del Vendrell han revalidat la clàssica de 8 estrenada a casa diumenge passat.

 

Els borinots, assalten els 9 pisos

3de9f dels Castellers de Sants (Marc Serrats)

Els Castellers de Sants han apostat pel 3de9 en segona tanda i la construcció ha exigit concentració per completar-lo. Anteriorment han obert de torre de 8 i han acabat anotant-se el 5de8, que a diferència del Vendrell s’ha vist més treballat. A les Corts els Castellers de Terrassa han sumat el 3de8, el primer castell de 8 pisos de l’any i ben defensat, a més d’una nova torre de 7, que s’ha convertit en la construcció més important dels Xiquets de Tarragona.

La Vella fa el tercer a l’Arboç

També ahir a la tarda, a l’Arboç, la Colla Vella dels Xiquets de Valls s’anotava un altre 3de9f, el tercer del curs. Des de que va estrenar-lo a Lleida, el passat 13 de maig, els rosats han enllaçat 5 actuacions consecutives amb almenys una construcció de 9 pisos. Ara faran una breu aturada però sense descansar a l’assaig, i reapereixeran els propers 23 i 24 de juny a la plaça del Blat on voldran ensenyar múscul, i més havent-se anotat un primerenc 5de9f. Ahir van afegir un altre 5de8 (el 250è descarregat en el global de la colla), un nou 4de8 amb el pilar a més del pilar de 7 folrat.
En aquesta actuació els Bordegassos de Vilanova han ajuntat per primer cop enguany el 4de8 i la torre de 7, no ha arribat el 3de8 però han acabat amb un 5de7 que aspira a alçar-se un pis més enguany. La Jove de Sitges ha estrenat la gamma alta de 7 amb el 5de7, però ha desmuntat el 4de7 amb l’agulla, mentre que la colla amfitriona, els Minyons de l’Arboç ha completat el 4de7, primer castell de 7 de l’any.

Un altre carro gros dels Tirallongues

D’aquest dissabte molt actiu cal destacar el 4de8 que els Tirallongues de Manresa han descarregat a Súria, el segon de l’any, a més d’una nova torre de 7. Els Minyons de Terrassa han deixat en coronat el pilar de 6, després de sumar el 5de7 i els dos bàsics de 8, mentre que els Salats s’han anotat el 2de6, 3de6 i 3de6 amb l’agulla.

Llenya del 3de8 vuit anys després

Insòlit 3de8 carregat dels Castellers de Sabadell. Feia 8 anys que no feien llenya amb aquesta construcció, que des del 2010 i fins ahir havien completat en 119 ocasions consecutives, tret d’algun desmuntat anecdòtic pel mig. Ja van començar l’actuació desmuntant el 4de8 i després de l’ensopegada van optar pel 4de7 i 2de6. Un dia per recordar el gran valor del 3de8.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.