Dimarts, 20 abril 2021

Satisfacció a tres bandes a la diada de Vilanova

|

- Publicitat -
Josep Torreño | Vilanova i la Geltrú

[dropcap]D[/dropcap]iada de les que fan afició a Vilanova i la Geltrú. La tarda d’ahir dissabte va acollir la diada de la Festa Major on les tres formacions van complir amb les expectatives, de fet van assolir tots els seus objectius en una plaça que es va omplir a vessar amb ganes de veure grans castells.

Els Verds amb gamma extra

Els Castellers de Vilafranca van tornar a exhibir el seu potencial apuntant-se la segona Torre de 9  de la temporada, el castell més important dels que es van aixecar a la plaça de la Vila. Va arribar en segona ronda després de completar un controlat 4de9 amb folre que els vilafranquins van millorar en comparació als darrers aixecats. A continuació va arribar el segon intent de torre de 9 amb folre i manilles de la temporada, que va ensenyar unes mides un pèl obertes a l’alçada de quarts. Això va fer treballar de valent a les manilles, però l’execució ràpida va ser clau per salvar l’estructura, que presentava novetat al pis de quints. Aquesta va significar el número 60 descarregat a l’historial dels Verds i la tercera que completen de manera consecutiva a la Festa Major vilanovina. El 3de9 amb folre que van completar a plaer va tancar la tercera ronda, un castell que ha de ser l’alineació titular del 3de10 amb folre i manilles que volen atacar el pròxim dia  30 a la diada de Sant Fèlix. A la ronda de pilars s’havia especulat amb el de 8 pisos, però els de Cal Figarot van ajornar aquesta estrena per una propera cita. Així van completar el de 7 amb folre que va semblar fàcil, el cinquè de la temporada.

La millor actuació de la Jove en aquesta temporada

Castells de qualitat també per la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que va assolir la millor actuació de la temporada. Els tarragonins viuen un moment molt dolç i els seus castells denoten solidesa i molta solvència, una confiança que ha fet canviar algunes tendències i ja és més habitual que obrin les actuacions amb castell de 9. L’escollit  va ser el 3de9 amb folre, que van clavar un cop més i el van completar sense complicacions. En segona ronda va ser torn del 4de9 amb folre, treballat a partir de la carregada per un pis de sisens amb mides tancades que van saber resoldre el moment més crític, però amb una baixada tranquil·la. Amb l’inèdit doblet de castells de 9 dels liles a Vilanova, van anar a cercar la millor actuació de la temporada apuntant-se el 4de8 amb l’agulla, el millor dels dos que han completat en aquest curs. A la ronda de pilars van acomiadar-se amb un bonic pilar de sis, que podrien aixecar un pis més a la diada de Sant Magí. Els de Tarragona estan a 15 dies d’una de les cites més importants del seu calendari on arribaran més en forma que mai.

DOSCOLLES

Els Bordegassos brillen en la seva Festa Major

Els amfitrions arribaven amb dubtes a la seva pròpia Festa Major però ahir els van esvair tots, completant castells que aquesta temporada els havien donat algun mal de cap. Després completar al 7de7 al segon intent (el primer desmuntat per la canalla), la segona ronda va ser el punt àlgid de la seva actuació gràcies a un treballat 4de8 però en definitiva, el primer de la temporada, un castell molt celebrat perquè a més, feia 10 anys que no assolien completar-lo per la Festa Major. Per acabar, van completar una treballada torre de 7, la segona del curs i que recuperaven gairebé dos mesos després.

↑ Amunt

  • Només un intent desmuntat, el del 7de7 dels Bordegassos ha sigut l’única de les construccions que no s’ha assolit a la primera. La resta, tots els castells descarregats. El 4de8 dels de Vilanova no el descarregaven per la FM des de feia 10 anys.
  • És la millor actuació en conjunt en una Festa Major de Vilanova.  Només els Verds havien completat dos castells de 9 a una jornada vilanovina, la Jove ha estat la segona a fer-ho.
  • Les execucions dels castells i el nombre de camises que presenta  la Jove de Tarragona demostra perquè és una de les colles amb més projecció. La temporada passada van confirmar la categoria de colla de Gamma Extra descarregant el 5de9 amb folre i enguany podrien millorar els seus registres.
  • Vilafranca torna a completar la Torre de 9 amb folre i manilles i és la tercera Festa Major consecutiva amb Gama Extra. També és el número 60 descarregat a l’historial dels Verds.

↓  Avall

  • L’hora prevista de l’actuació era a les 18.15 hores i el primer castell va arrribar pràcticament mitja hora més tard. Els horaris de les actuacions castelleres en algunes places costa molt de complir-se. S’ha de vetllar més per l’espectador i aconseguir jornades més àgils. Tot i així, la majoria de l’afició de la Plaça de la Vila de Vilanova es va quedar fins als darrers pilars.
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.