Sants de gamma extra i 20è castell de 9 dels Saballuts

0
340

Novena torre de 9 emmanillada

A banda de la de Santa Teresa al Vendrell, el cap de setmana casteller també ha estat protagonista destacat en d’altres diades, com la dels Castellers de Sants d’ahir al migdia. Els borinots han revalidat la gamma extra en la 25a diada de la colla gràcies a una exigent torre de 9 amb folre i manilles, la novena de la colla, que han descarregat en pròpia plaça. D’aquesta manera enllacen 4 temporades assolint el màxim nivell de la colla. Han completat l’actuació amb el 3de9f i el 4de9f, mentre que la segona estrena del dia ha arribat en forma de pilar de 6. Els Minyons de Terrassa també han completat la torre de 9 i els dos castells de 9 bàsics i s’han acomiadat amb el pilar de 7 amb folre, mentre que els Capgrossos de Mataró han ajuntat els dos castells de 9 a més de la torre de 8 i el pilar de 7 folrats.

Sabadell s’apunta dos castells de 9 més

Els Castellers de Sabadell, que aquest diumenge també han celebrat la seva diada, han tornat a brillar amb el segon doblet de 9 del curs -i el tercer del seu historial-. Han segellat la segona millor actuació de la seva història amb el 7de8. Amb els d’ahir ja sumen vint castells de 9 amb 17 tresos de 9 (11 descarregats i 6 carregats) i tres quatres de 9, tots completats, mentre que el 7de8 s’ha convertit en el 25è de la colla.
Allà els Moixiganguers d’Igualada han protagonitzat la cinquena tripleta de 8 de la temporada i els Xics de Granollers han recuperat la clàssica de  que no feien des de l’estiu del 2015, gràcies a l’estrena del 2de7. Per la seva banda els Bordegassos de Vilanova han completat el 3 i el 4de8 i un 5de7 que serveix per polir detalls de cara un proper atac de 5de8.

Segon 4de9f de l’any dels Castellers de Sabadell (foto @ljuank)

Més castells de 8

També amb motiu de la seva diada, els Castellers de la Sagrada Família s’han anotat 3 castells de la gamma alta de 7, amb el 3de7 aixecat per sota com a millor construcció. Els Castellers de Barcelona han protagonitzat la clàssica de 8, mentre que els Castellers de Terrassa han desmuntat el 4de8 i s’han conformat amb la gamma alta de 7.

A la festa major d’Alcover s’han vist castells de 8 per part dels Xiquets de Reus, han ajuntat els dos bàsics i el 4de7 amb l’agulla, mentre que els Xicots de Vilafranca completaven el 4de8, el 7 i el 4de7 amb l’agulla. Els Xiquets d’Alcover feien 3 castells de 6.

Els Castellers de Sant Cugat van desplaçar el 4de8 a Londres el passat dissabte, el primer castell de 8 fora de les nostres fronteres per la formació vallesana. El van acompanyar amb el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla. Per la seva part els Castellers of London van completar una actuació amb tres castells de 6 on destaca el 4de6 amb l’agulla.

També en dissabte arribava el millor èxit dels Castellers de Cerdanyola amb la primera torre de 7 per acabar anotant-se la millor actuació de la seva història, gràcies al 5de7 i el 4de7 amb l’agulla i els dos pilars de 5 simultanis, que també aconseguien per primer cop. Fins ara la torre de 7 només l’havien intentat en una sola ocasió, el novembre del 2015. Allà els Margeners de Guissona s’apuntaven el 3de7, la seva millor construcció de la temporada, mentre que la Jove de l’Hospitalet protagonitzava castells de 6.


Finalment a Manacor es va celebrar la diada dels Al·lots de Llevant, amb registres de la gamma alta de 7 pels amfitrions i els Xiquets de Tarragona, mentre que els Castellers de Mallorca completaven els dos castells de 7 bàsics. Les tres colles van completar un 3de7 de germanor.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.