Dilluns, 16 Setembre 2019

Santa Tecla exitosa

Tarragona va tornar a ser ahir el centre d’atenció del món casteller en motiu de la diada de Santa Tecla. Totes les formacions portaven a plaça el millor de cadascuna i van fer vibrar als milers d’espectadors que omplien l’immensa Plaça de la Font.

Josep Torreño | Tarragona

[dropcap]S[/dropcap]anta Tecla va viure una jornada d’emocions, un d’ells quan la Colla Jove va tornar a descarregar el 5de9 amb folre. Els liles van demostrar la capacitat de lluita que altres temporades va mancar a alguns dels seus castells. Per què el 5de9 amb folre va ser treballat, sobretot a la banda del tres, que remenava pels pisos inferiors. La serenor i la confiança d’haver sortit triomfants als atacs al anteriors a aquest castell va ajudar a fer la resta. El d’ahir, el quart descarregat, es converteix en el tercer del curs igualant els màxims completats per una colla en una mateixa temporada i que podrien superar si el tornen a encarar en alguns dels compromisos que encara tenen pendents abans no acabi l’any. La Jove va signar en primera ronda un 3de9 amb folre molt solvent i va tancar la tercera amb el 4de9 amb folre, que va tenir una batzegada important a la sortida de la canalla, ben superada. Per primer cop descarregaven tres construccions de 9 pisos i ja només quedava enfrontar-se a l’imponent pilar de 8 amb folre i manilles, un dels principals objectius de la jornada. L’expectació per veure com enfrontaven el primer castell amb una estructura amb folre i manilles va ser màxima, però si bé el pilar semblava pujar bé, un cop sec va fer cedir l’espadat a l’alçada del pis de quarts, que no va poder salvar-lo de cap manera. Tot i així, el folre i les manilles van mantenir-se intactes i tot fa pensar que aviat hi tornaran.

pde8jdet

   

Amb molta satisfacció i demostrant la gran passa feta en les darreres temporades, els Xiquets de Tarragona van tornar a completar la tripleta màgica, la segona en una setmana. El 3de9 amb folre va obrir la seva actuació i es va completar amb autoritat, tot i algun defecte de forma al pis de sisens. A continuació van encarar un bonic  4de9 amb folre, molt controlat i segur en tot moment. Ja en sumen tres de completats -mai abans havien arribat en aquesta xifra- ni tampoc en el seu global de castells de 9, amb 8 descarregats a manca d’alguns compromisos destacats. El 5de8, aquesta vegada superat amb escreix, va tancar la millor Santa Tecla dels de Roger Peiró, que va dirigir-se als seus abans de marxar de plaça anunciant el 5de9 amb folre per la diada de Tots Sants a Vilafranca. Un repte que arriba amb la colla més  rodada amb els castells de 9 i sobretot, superant amb bona nota la pressió que requereixen les grans jornades com la dels darrers dies.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau no van poder amb l’objectiu proposat, el 4de8, que van estar a una passa de coronar. El carro gros va començar a obrir-se de mides massa aviat i això va afectar a l’estructura. Amb l’aixecador col·locat i l’enxaneta a l’espatlla del dos, el castell va fer llenya pels pisos inferiors. Tot i així van signar la millor diada de Santa Tecla gràcies a un nou 2de7, el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla. Per la seva banda, els Xiquets del Serrallo, van completar el 5de7, el 7de7 i el 4de7 amb l’agulla, castells molt treballats però en definitiva descarregats en la que també és la seva millor actuació.

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

10 adjectius pel Sant Fèlix 2019

Article de Cugat Comas

La contrareforma

Article d'opinió de Cugat Comas