Dilluns, 21 Octubre 2019

Sant Narcís, la gran diada del Nord

Minyons de Terrassa, Capgrossos de Mataró i Marrecs de Salt tornaran a trobar-se una temporada més a la Plaça del Vi de Girona. ‘La gran diada del nord’ es preveu interessant a tots els nivells
Josep Torreño
Diumenge 27 d’octubre, 11.30h. Plaça del Vi de Girona

[dropcap]E[/dropcap]ls Minyons de Terrassa ja fa dies que professen als quatre vents el seu romanç amb l’emblemàtica plaça gironina. Allà han assolit èxits destacadíssims, com el primer 4de9 sense folre descarregat en l’època moderna dels castells, quan avui divendres precisament es compleixen 15 anys d’aquella gesta,  fins aleshores només assolida al 1881. Enguany la temporada dels de Terrassa només compta amb una construcció de gamma extra, el 2de9 amb folre i manilles carregat a la diada de Sant Fèlix i Girona, plaça talismà, pot significar un baló d’oxigen important. Els castells que preparen,  a manca de l’assaig d’aquesta nit, són el 2de9 amb folre i manilles, el 5de9 amb folre (castell que no descarreguen des de 2006)  el 3de9 amb folre i el pilar de 7 amb folre, sense descartar el de 8.

Els Capgrossos de Mataró intentaran sumar la tripleta màgica (3de9f, 4de9f, i 5de8)  i tancar-la amb el pilar de 7 amb folres. Aquest és, en principi, el seu plantejament, però no descarten fer el primer intent de pilar de 8 amb folre i manilles si l’assaig d’aquesta nit deixa satisfets als de Mia Castellví. En tot cas, si no és a Girona, l’intent de l’espadat de 8 podria arribar el pròxim divendres a Vilafranca amb motiu de la diada de Tots Sants dels Castellers de Vilafranca.

   

Per últim, els Marrecs de Salt, pletòrics, intentaran repetir la millor actuació de la seva història, folrant Girona amb el 2de8, que es podria convertir en el tercer d’aquesta temporada, a més dels dos castells bàsics de 8 i apuntant-se el primer pilar de 6, actuació que ja van realitzar fa unes setmanes però amb el pilar pendent de descarregar.

La diada començarà com és habitual, a partir de les 11.30 de diumenge i es podrà seguir en directe a través de marrecs.cat.

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

Emoció, tàctica, tècnica

Article d'opinió de Jordi Andreu

Maltractem el 2

Article d'opinió de Jordi Andreu