Sant Cugat, escenari de nous esglaons

0
146
[vc_message icon_fontawesome=”fa fa-calendar”]Sant Cugat del Vallès | Plaça d’Octavià
Diumenge 3 de juliol a les 18h
Castellers de Sant Cugat
Castellers de la Vila de Gràcia

Castellers de Sants[/vc_message]

Guillem Andrés

S’acosta el final del primer tram de temporada en la zona no tradicional i les colles premen l’accelerador per completar els objectius previstos. La Diada de Festa major de Sant Cugat s’ha consolidat en el calendari com una actuació destacada d’inici d’estiu. Hi assistiran, a més de la colla local, els Castellers de Sants, uns habituals en aquesta actuació, i els Castellers de la Vila de Gràcia.

Els Castellers de Sants preparen el seu colofó de final de primer tram, que serà dissabte que ve a la Diada del Pla de la Seu a Tarragona. Abans, però, tenen dues cites importants en un mateix cap de setmana. El dissabte actuaran al seu barri on tenen la intenció de fer-hi la primera tripleta màgica de l’any, en el que seria el primer 4de9amb folre de la temporada. Aquest mateix castell també el podrien portar a Sant Cugat si l’acompanya un bon gruix de camises grises. Una altra estrena d’aquest cap de setmana serà, molt probablement, el pilar de 7 amb folre. Alhora podrien alternar el 5 de 8 i el 4 de 8 amb agulla que acompanyarien als castells de 9 d’ambdues actuacions.

Els Castellers de la Vila de Gràcia també tenen un calendari atapeït aquest cap de setmana. En el cas dels blau marí tenen doble cita el mateix diumenge. A més de l’actuació de Sant Cugat, al matí seran a la Festa Major del Camp d’en Grassot. En alguna d’aquestes dues actuacions podria arribar el primer 3 de 9 amb folre dels graciencs en aquesta temporada, tot i que està condicionat a algunes baixes. Els castells de la gamma mitja i alta de vuit, com el 5 de 8, 2 de 8 amb folre o el 7 de 8 tenen completarien el cartell. El pilar de 6 podria arrodonir les dues actuacions.

Finalment, els Castellers de Sant Cugat també volen fer un pas més i continuar amb l’evolució que estan mostrant els darrers anys. Això implica apuntar cap el 5de8, després de descarregar el primer de la temporada a Vilanova. Els gausacs segueixen mirant endavant i aquest diumenge podrien intentar el primer 7 de 8 de la seva història, tot i que no està confirmat que l’acabin portant a plaça. El 2 de 8 amb folre, que no descarreguen des del Concurs del 2014, i el 3 de 8 podrien completar l’actuació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here