S’ajorna el projecte de crear una coordinadora de colles universitàries

En la reunió del 4 de febrer es va avortar la idea de la CCCU per la manca d’acords entre les diferents colles

1
591

Guillem Andrés

Posar d’acord a dotze colles castelleres sempre és complicat; i més en un món tan divers com les colles universitàries on hi ha grans diferències d’entendre els castells i la seva funció entre les diverses formacions. A tot això cal sumar-hi que tots els acords en els quals s’havia d’arribar per crear la Coordinadora de Colles Castelleres Universitàries (CCCU) s’havien de prendre de forma unànime. Una organització que naixia amb la idea de crear un codi normatiu en el qual accedir en cas de dubte però que finalment haurà de canviar les seves competències.

Els primers contactes entre les colles universitàries i la Coordinadora per crear la CCCU es van formalitzar l’any passat en una reunió en la qual les universitàries van explicar el projecte. La idea va ser ben rebuda per part de la CCCC ja que veien la necessitat que hi hagués una sèrie de persones amb les quals interlocutar.

Aquesta reunió ja va començar amb mal peu ja que alguna formació universitària hi veia incongruències en la forma que la CCCU pogués actuar. Per una banda no acabaven d’entendre la necessitat de crear una organització però que no pogués posar sancions ja que no era cap ens formalitzat i per l’altra argumentaven que aquesta tindria funcions que ja estaven estipulades.

De la mateixa forma també hi havia opinions diverses entre alguns aspectes. Un dels principals va ser en acordar qui podia ser membre d’una colla universitària segons uns paràmetres que s’establessin. Aquests com havien d’arribar de forma unànime va complicar uns acords que cada colla va traslladar en les seves respectives assemblees per aprovar-los o no. En no arribar a uns mínims, s’ha arribat a uns pactes que encara no han transcendit.

L’ajornament de la CCCU, però, ha comportat que es creï la Junta de Manaires. Aquesta haurà de debatre en reunions ordinàries o extraordinàries amb els diferents caps de colla i presidents de les colles universitàries els possibles conflictes que puguin aparèixer.

En tot aquest procés la CCCC s’ha posat a disposició com a interlocutor però sempre des de la llunyania com a organització que entén que l’ideal és que la formula sigui la consensuada entre les mateixes colles.  De totes formes des de la Coordinadora es valora positivament que les colles universitàries busquin maneres d’organitzar-se millor.

Publicitat

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.