Diumenge, 9 maig 2021

Sagals i Moixiganguers consoliden el 4de8 a Vic

|

- Publicitat -

Pau Mestre | Vic

Vic ha acollit avui una nova edició de la Diada del Local “ La Central” dels Sagals d’Osona, que s’ha desplaçat per segon any consecutiu al barri de l’Horta Vermella, amb l’objectiu d’acostar els castells als barris de Vic.

Amb molt poca afluència de públic, l’actuació ha comptat per 2on cop amb la presència dels Moixiganguers així com també amb els Matossers de Molins de Rei. Abans de l’actuació s’ha inaugurat una placa commemorativa del 1er 4 de 8 descarregat al barri, ara fa tot just un any pels d’Osona, i l’han acompanyat amb un pilar de 4 de la colla local.

L’actuació ha servit per consolidar el 4 de 8 de Sagals (descarregat per 1er cop aquest any fa gairebé un mes a Granollers) i per reafirmar el gran inici de temporada dels morats. Els Matossers hi han fet castells de 6, estrenant el 3 de 6 amb l’agulla.

Han obert plaça els Sagals d’Osona amb un tranquil 7 de 7 que permetia veure nous castellers a tronc i pinya i donar serenitat abans del primer intent de 3 de 8 de la temporada. Un castell que tot i quedar una mica obert a la banda del 3 no ha presentat cap dificultat remarcable. El segon de la temporada. A segona ronda havia d’arribar el plat fort de la jornada amb el primer intent de 3 de 8 de l’any. Dubtes en la canalla han aparcat el 3 momentàniament donant lloc al 4 de 8. El 4 ha pujat amb unes mides perfectes a tots els rengles i s’ha carregat amb comoditat. La baixada ha obligat a treballar a tots els pisos però sense perdre la posició. Amb més esforç que el 4 de 8 de Granollers però novament descarregat. A tercera ronda els canvis no assajats que s’havien de fer al pom de dalt han fet aparcar el 3 i posposar-lo per la propera gran cita dels carbasses, la Festa Major de Vic a inicis de Juliol. Han optat pel 2 de 7, el 5è de l’any, amb la seva alineació habitual i descarregat amb comoditat i un tronc molt estable. Han acabat amb el vano al pilar de 5.

Els segons en actuar han estat els Moixiganguers d’Igualada, que venien a Vic amb l’objectiu clar de descarregar el 4 de 8 fora de casa després d’estrenar-lo la setmana passada a Igualada. Han atacat d’entrada el 5 de 7, que no ha anat tan rodat com en les últimes setmanes. Durant bona part de l’execució la torre ha hagut de treballar molt a prop del rengle,que s’ha obert en excés, però sense fer-lo perillar en cap moment. S’anotaven el 6è de l’any. A segona ronda ha arribat el moment del 4 de 8. A diferència del de la setmana passada, ha requerit un treball a fons de tronc i pinya per poder descarregar-lo. El castell ha pujat bé fins a l’entrada dels dosos, quan s’ha desquadrat i els segons han perdut la mida, quedant un rengle molt obert i un altre de molt tancat. Ha calgut l’ofici dels pisos superiors a partir de l’aleta, i dels pisos inferiors i pinya a partir de la sortida de canalla per descarregar el segon 4 de 8 morat de l’any. Els d’Igualada han tancat la ronda de castells amb un tranquil 4 de 7 amb agulla que només a revestit dificultat en l’encaix de la pinya amb el pilar central. Han acabat amb el pilar de 5.

4d8 Moixiganguers
4de8 dels Sagals d’Osona (a dalt) i Moixiganguers d’Igualada. Foto: Toni Guix

Els Matossers han vingut a Vic amb l’objectiu de descarregar castells de la gamma alta de 6, i ho han aconseguit, tot i que amb poques camises i algunes dificultats tècniques. Han obert plaça amb el 3 de 6, descarregat sense complicacions. A segona ronda l’aposta era el 2 de 6. En un primer intent, amb el tronc estable l’han hagut de desmuntar per les dificultats de l’acotxador per col·locar-se i indecisió de l’enxaneta per coronar. A continuació, amb un ritme pausat l’han descarregat sense problemes tot i que amb el pis de dosos obert. El segon de l’any. A tercera ronda han desmuntat un 3 de 6 amb agulla que havia quedat molt obert al pis de segons, i que han descarregat també en segona temptativa amb millors mides a tots els pisos. Era el primer de la temporada. Han acabat amb el pilar de 4.

L’objectiu dels Sagals passa ara per descarregar la clàssica de 8 per Festa Major i seguir preparant objectius més llunyans en forma de 5 de 8 i torre folrada, que ja van treballant als assajos. Els Moixiganguers tindran la propera cita al Fort Pienc de Barcelona amb l’objectiu d’ajuntar en una mateixa actuació el 4 de 8 i la torre de 7 (ja descarregada a Sabadell però amb alguns canvis a tronc) mentre segueixen treballant fort per fer un pas més en forma de 3 de 8 per la Festa Major d’Igualada a finals d’agost. Als del Baix Llobregat els queda molta feina a fer si volen tornar a enfilar els 7 pisos durant el segon tram de temporada.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.