Diumenge, 28 de maig del 2023

Safa recupera el 4de8 i Barcelona el 2de8f

|

- Publicitat -

El 3de9f dels Minyons de Terrassa d’aquest dissabte a Granollers ha estat la construcció més destacada del cap de setmana. Uns castells de 9 que finalment ni Barcelona ni Sabadell s’han plantejat aquest migdia al Clot. La novetat destacada ha arribat de la mà dels Castellers de la Sagrada Família, recuperant el 4de8.

Com ja és habitual, els Minyons posen a punt la seva Diada a Granollers, on ahir van completar el 3de9f i el 5de8, demostrant que estan a punt per alçar un pis més el pròxim diumenge, a més del 2de8 i el pilar de 7 folrats. Els Xics locals no van tenir opcions per revalidar el 3de8 a causa de les baixes, però van dominar el 4de8 una vegada més, mentre que els Xicots de Vilafranca no van passar del 4de7 amb l’agulla.

Publicitat

També ahir i preparant la diada dels Minyons, els Castellers de Sants van anotar-se a Sant Cugat el 3 i el 4de8, a més del 5de7, construccions que volen tornar a pujar un pis més en el seu comiat de temporada, mentre que la colla local, els gausacs, van ensopegar amb el 4de8.

D’aquest diumenge cal destacar el 4de8 que els Castellers de la Sagrada Família s’han anotat aquest migdia, construcció que van desmuntar el passat 20 d’octubre i que no completaven des de feia dos anys. L’han acompanyat amb la gamma alta de 7, nivell que han ofert els Castellers d’Esplugues i els del Poble Sec, que han estrenat el 7de7.

Jonathan Nieto Giménez (Instagram @jonathannietogimenez)

Al Clot, els Castellers de Barcelona i els Castellers de Sabadell han acomiadat la temporada sense poder revalidar els castells de 9 pisos. Els de Barcelona però, han recuperat el 2de8f, que no assolien des de principis d’agost. La construcció ha arribat després d’un intent desmuntat que ha acabat amb el folre enfonsant-se a la sortida dels quarts. A la segona, l’han pogut descarregar tot i els nervis en l’estructura. Han completat el 3 i el 4de8 i novament han deixat en carregat el pilar de 6. Per la seva part, els Castellers de Sabadell no han arrossegat tots els efectius per proposar-se el 4de9f i han optat pel 7de8, el cinquè de la temporada, a més dels dos bàsics de 8, mentre que els Castellers de Lleida han registrat la torre de 7 com a més destacat.

Llegeix també  Una estrena i rodatges dels 8 pisos per arrencar el maig

Diada accidentada a Vic, on els Sagals d’Osona han deixat en intent el primer atac de l’any sobre el 2de8 amb folre, que ha cedit amb l’aixecador col·locat i amb l’enxaneta a l’esquena dels dosos, no ho ha vist bé i mentre pretenien desmuntar-la ha acabat cedint a nivell de quarts. Els de la camisa carbassa havien obert de 3de8 i després de la llenya han redreçat l’actuació descarregant el 5de7 i el 4de8.
Allà la Colla Castellera de Figueres ha ensopegat en dues ocasions amb els primers intents de 4de8 del seu historial, el primer ha estat desmuntat mentre que el segon ha fet llenya amb dosos col·locats. Per la seva banda, els Castellers de Berga han coronat el primer 2de7 del curs, que ha cedit poc després de l’aleta, mentre que els Tirallongues de Manresa, molt condicionats per la caiguda del passat diumenge s’han anotat els dos bàsics de 7.

A Vilanova els Bordegassos de Vilanova han culminat la temporada tornant a ajuntar el 3 i el 4de8 a la seva diada, doblet que no feien des de la seva festa major, a finals de juliol, a més del 7de7.

Allà els Castellers de Terrassa han completat el 2de7 com a millor construcció, els d’Esparreguera han sumat el 3de7 amb l’agulla i el 5de7, i el 3de7 dels Minyons de l’Arboç ha estat el seu castell sostre.

 

Els Moixiganguers d’Igualada també han acomiadat el 2019 completant el 3de8 a Sant Martí de Tous, tancant la temporada oferint almenys una construcció de 8 en tots els seus compromisos a plaça.

Finalment, els Castellers de Mediona s’han atrevit amb el primer intent de 3de7 de la seva història, a Montblanc, però s’ha desmuntat a l’alçada de dosos. Han completat el seu tercer 4de7 i estrenat el 9de6. Els Torraires han completat castells de 6.

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.