Dilluns, 16 Setembre 2019

S’actualitza el protocol per a les diades castelleres de Tarragona

Seguint l’aposta de la ciutat per agilitzar i modernitzar-les, les quatre colles de la ciutat i l’Ajuntament de Tarragona han actualitzat el protocol per les diades castelleres locals redactat al 2005 i que ara s’amplia per a altres jornades. L’objectiu és escurçar al màxim la durada de les diades, pensant sobretot en el públic.

Entre les novetats més destacades hi ha algunes mesures innovadores, com per exemple la simultànietat de l’acabament d’un castell amb l’inici del següent. Així mateix també es dóna importància a tots els factors que intervenen en una diada com són l’entrada a plaça, un espai ben definit per a la canalla, una màxima entesa i coordinació pel que fa al dispositiu sanitari…etcètera. Moltes d’aquestes mesures ja es venen treballant i millorant en els darrers anys però ara es presenten també per escrit.

   

Les noves mesures s’aplicaran en totes les diades tarragonines, és a dir que també serviran per les colles convidades en la diada del Primer Diumenge de Festes.

Aspectes més rellevants:

-La colla encarregada d’obrir la diada caldrà que comenci a muntar la pinya de tal manera que a l’hora en punt se sentin les gralles del castell. A partir d’aquell moment, la següent colla a actuar ha de tenir la pinya muntada (sense tancar) mentre s’executa l’anterior, estant els components de la pinya en la seva posició. En aquest sentit, seguint amb la dinàmica ja encetada fa anys, per tal d’agilitzar les diades, caldrà que el segon del castell comenci a pujar tot just finalitzi el toc de castell anterior.

-Així mateix, es demanarà la màxima celeritat en la transició de les rondes i durant les entrades i sortides de cada colla a l’espai d’actuació, sobretot per Sant Magí i la Mercè.

– Pel que fa al dispositiu sanitari, és important i completament necessari comptar amb un bon dispositiu sanitari a l’hora d’evitar aturades durant l’actuació. El dispositiu s’elabora i s’aprova any rere any amb el consens de la Xarxa Sanitària Santa Tecla, la Creu Roja i les quatre colles locals.

IMG_0178
Representants de l’Ajuntament de Tarragona i colles castelleres en la presentació del nou protocol

 

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

10 adjectius pel Sant Fèlix 2019

Article de Cugat Comas

La contrareforma

Article d'opinió de Cugat Comas