Darrer cap de setmana de juliol molt productiu

0
189

Vilanova i la Geltrú a banda, el darrer cap de setmana de juliol ha deixat altres registres i novetats que passem a resumir. Com per exemple el primer 4de8 amb l’agulla carregat de la història dels Xiquets de Reus, que dissabte portaven per primera vegada en la diada de Santa Anna local. El van encarar en primera ronda i es va carregar amb suficiència, però el pilar no va poder resistir una batzegada i es va acabar trencant quan ja sortia la canalla. Van completar l’actuació amb els dos castells de 8 bàsics a més del pilar de 6. En aquesta actuació els Brivalls de Cornudella van ajuntar per primer cop en aquest curs el 3 i el 4de7, a més del 5de6, mentre que els Margeners de Guissona van completar castells de 6.

Primer 4de8p carregat dels Xiquets de Reus (foto: @xiquets)

A la mateixa hora a Sitges, la diada d’estiu va veure el tercer 3de9f de la Colla Joves Xiquets de Valls que van solventar amb molt bones maneres però no va poder amb el primer atac sobre el 4de9f, ja que el van desmuntar per problemes en l’encaix de folre i terços. Els vermells però, van completar el 2de8f, van revalidar el 3de8 amb el pilar, que completen per segona setmana consecutiva, a més del 2de8f i el pilar de 6. Allà els Castellers de Castelldefels van saldar un deute històric pendent, com és el primer 5de7 que descarreguen en els seus 35 anys d’història, que ja l’havien coronat el 1994 i el passat 2016. També van completar el 3 i el 4de7. La Jove de Sitges va anotar-se el 4de7 amb l’agulla, el 5de7 i el 4de7, mentre que els Minyons de l’Arboç van apuntar-se el 3de7, el 4de6 i el 3de6 amb l’agulla.

Els Castellers de Castelldefels descarreguen per primer cop el 5de7 (foto @elsgrocs)

Encara en dissabte, a Vila-seca la Colla Vella dels Xiquets de Valls va portar a plaça el 3de9f, a més del 5de8 i el 4de8 amb el pilar, una actuació que van tancar amb el pilar de 6. Per la seva part els Xiquets de Tarragona van ensopegar amb el 4de8, que només van poder coronar, a més del 3de8 i el 2de7 descarregats, mentre que els Xiquets de Vila-seca van protagonitzar la primera clàssica de 7 de la temporada.

La diada d’estiu d’Altafulla va veure un grapat de castells de 7 on destaca l’actuació dels Nois de la Torre, on van protagonitzar el 3 i el 4de7 amb l’agulla i el 4de7, castells que va repetir diumenge a Constantí, confirmant el bon moment d’aquesta formació. Els Castellers d’Altafulla també van destacar amb el 3de7 amb l’agulla i els dos castells bàsics, mentre que els Salats de Súria van signar castells com el 2de6, 3de6 amb l’agulla i el 4de6.

Ja en diumenge la diada més destacada va celebrar-se a Vilallonga del Camp, on la Colla Vella va repetir els mateixos castells que a Vila-seca (3de9f, 5de8, 4de8p i pde6), un bon exercici de preparació per la Firagost d’aquest dimecres. I  el 2de8f va ser la gran novetat d’una Jove de Tarragona que ha completat un gran cap de setmana amb 6 estructures diferents, complint l’objectiu que s’havien fixat per tancar el juliol. A banda del 2 també va completar el 4de8 amb l’agulla, i el 3de9 i pilar de 7 folrats.

A Constantí els Xiquets de Tarragona i els Nois de la Torre van tancar el cap de setmana de doblets. Els de Tarragona van rodar construccions com el 5de7, el 3de8 (que va arribar després d’un intent desmuntat), i el 2de7. Per la seva banda els de Torredembarra van repetir el 3de7 amb l’agulla del dia anterior i van sumar els dos castells bàsics de 7.

Per últim els Manyecs de Parets van assolir la millor actuació del seu curt historial gràcies al 4de6 i el 3de6 amb l’agulla, a més del 4de6, en una diada on els Nyerros de la Plana van segellar el 2de6, 3de6 amb l’agulla i 3de6.

Consulta tots els castells del cap de setmana en aquest enllaç:

Tots els castells del 29 i 30 de juliol

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.