Prèvia | La Firagost torna a convocar la gamma extra a la plaça del Blat

0
236

Tot a punt per la diada que aquest dimecres protagonitzaran les dues colles dels Xiquets de Valls en un altre cara a cara a la plaça del Blat

Josep Torreño

La Colla Vella dels Xiquets de Valls arriba a la Firagost a un ritme molt diferent respecte l’any passat, quan es va marcar una de les seves actuacions més històriques d’aquesta formació. Els rosats tenen en el 5de9f d’Altafulla l’única construcció de gamma extra en aquest curs i volen aprofitar la diada per capgirar els resultats i donar un cop d’autoritat. I és que al tinter han quedat el 3de10fm que van estar a prop de coronar per Sant Joan i el 2de9fm desmuntat prematurament als habitatges de la colla.  Això, però, no vol dir que no arribin amb suficients capacitats per reeditar alguns dels èxits d’ara fa un any i perquè no, superar-los.
La intenció dels d’Albert Martínez podria passar per repetir el 5de9f, possiblement sigui el castell de sortida, per a continuació tornar a atacar el 3de10fm. Els vallencs tenen la possibilitat de convertir-se en la primera colla que el descarrega aquest any.
El tercer castell podria ser una incògnita. Ahir a la nit van col·locar el 4de9 net fins el pis de sisens a més de completar el 4de8 net sencer, dues proves que els obriria possibilitats per portar-lo a la Firagost. En cas que es descarti podrien recorrer al 2de9fm, per tancar la diada amb un pilar de 7 amb folre que enguany encara no han intentat.

Primer 3de10fm descarregat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a la Firagost 2016 (foto Josep Torreño)

Les intencions de la Colla Joves Xiquets de Valls passen com a mínim, per anotar-se els dos castells de 9 bàsics. Per això caldrà estrenar el 4de9f que dissabte passat desmuntaven a Sitges, ja que no presentava bones mides pels pisos inferiors en el primer intent de l’any. En canvi els vermells han completat el 3de9f en tres ocasions, a més d’un altre carregat, i el dubte podria estar en el tercer castell. El 2de9fm va entrar en les proves importants d’aquesta passada nit i fa uns dies el seu cap de colla no el descartava.
En qualsevol cas tindran en cartera  el 4de8 i el 3de8, tots dos amb el pilar al mig. En el cas del 3 aquest temporada han descarregat els dos primers de la colla i amb pocs dies de diferència i ja el treballen amb un pis més. Per acomiadar-se de la diada, els del carrer d’en Gassó voldran fer gal·la del seu pilar que aquest 2017 dominen amb claredat. Serà l’hora d’exhibir a casa l’espadat de 7 amb folre que ja van apuntar-se fa uns dies a Torredembarra.

La diada està prevista que arrenqui a partir de les 20.15h

El 3de9f va ser el castell més important de la Colla Joves a la Firagost de l’any passat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.