A punt per donar el salt

El 9 de 8 i tres castells de 9 han completat una gran diada on Minyons de Terrassa, Castellers de Sants i Capgrossos de Mataró han preparat la maquinària pels seus pròxims objectius; els malves per la Diada de la Mercè i les altres dues al Concurs de Tarragona. Els Castellers d’Esplugues han igualat la seva millor actuació amb el 4 de 8 i el 2 de 7 com a castells destacats

0
807

Guillem Andrés

Esplugues ha sabut trobar el seu espai com a plaça castellera de l’inici del segon tram per les colles de la zona no tradicional. Uns Castellers de Sants que hi són presents des del 2008, els Capgrossos de Mataró des del 2011 i els Minyons de Terrassa que també hi fan acte de presència quan no coincideix amb l’actuació de la Mercè. A tot això se li suma la colla local, els Castellers d’Esplugues, que ja acumula cinc anys seguits descarregant el 4 de 8.

Els Minyons de Terrassa ha sigut la colla que ha completat la millor actuació. Després de tornar de les vacances amb força per Sant Fèlix han fet un setembre de consolidació de castells de nou i ja tenen a la vista la diada de la Mercè on volen exhibir el primer castell de 10 a Barcelona.

9 de 8 dels Minyons de Terrassa / Foto: Twitter dels Minyons de Terrassa
9 de 8 dels Minyons de Terrassa / Foto: Twitter dels Minyons de Terrassa

Avui han iniciat l’actuació amb un bon 3 de 9 amb folre que ha donat pas al 9 de 8 en segona ronda, el primer castell superior al tres folrat que es veu a la ciutat del Baix Llobregat. La construcció malva s’ha mostrat més nerviosa que la de Sabadell fa dues setmanes i s’ha hagut de treballar, especialment en un tres central que s’anava obrint. També han executat el 5 de 8 i el pilar de 7 amb folre, que tot just és el segon descarregat en la present temporada.

Els Castellers de Sants tenien en la cita d’avui les ganes de portar-hi el primer castell de nou en aquest segon tram. Els Borinots ja fa anys que freqüenten la Plaça de la Magdalena d’Esplugues i ja està fixada com una diada important abans de l’actuació de la Mercè de colles locals. D’aquesta forma han atacat d’inici el principal objectiu del dia, el 3 de 9 amb folre, que s’ha descarregat amb una aparent facilitat.

 

3 de 9 amb folre dels Castellers de Sants / Foto: Twitter dels Castellers de Sants
3 de 9 amb folre dels Castellers de Sants / Foto: Twitter dels Castellers de Sants

Al tres folrat hi han sumat el 5 de 8 i el 4 de 8 amb agulla, castells que a partir d’ara es veuran en comptades ocasions de color gris però que serveixen per tenir un bon domini en la gamma alta de 8. Han tancat l’actuació amb un molt bon pilar de 6, que avui no ha presentat els petits problemes que va tenir per la diada de la Bisbal fa dues setmanes. La colla dirigida per Pau Camprovin ja té en vista l’actuació a Plaça Sant Jaume el dissabte que ve on hi voldrien afegir el 4 de 9 amb folre.

Els Capgrossos de Mataró arribaven a plaça amb un extraordinari inici de segon tram amb tres castells de nou en aquest setembre. De la mateixa manera que els Borinots han començat la diada amb el 3 de 9 amb folre, que només ha tingut una batzegada en la sortida de l’enxaneta. En segona ronda han completat el 2 de 8 amb folre per tal de rodar-la de cara a la torre emmanillada  i per estabilitzar el tronc que compta amb una nova peça en el pis de quints. La d’avui s’ha anat obrint a nivell de quarts, fet que ja s’ha anat veient en algunes torres mataronines en aquesta temporada.

3 de 9 amb folre dels Capgrossos de Mataró / Foto: Twitter dels Capgrossos de Mataró
3 de 9 amb folre dels Capgrossos de Mataró / Foto: Twitter dels Capgrossos de Mataró

A Esplugues també han volgut sumar el primer 4 de 8 amb l’agulla descarregat d’enguany. El pilar, però, ha acabat cedint en la motxilla de sortida deixant el castell en carregat. Els del Maresme encara tenen dues actuacions la setmana que ve abans del Concurs, al Prat i a Lleida, on també plantegen portar-hi castells de nou.

Els Castellers d’Esplugues han viscut avui un dels grans dies en els seus vint-i-dos anys d’història. Tot i freqüentar el 4 de 8, els espluguins tenen en el 2 de 7 un malefici que avui han pogut tornar a vèncer. El castell escollit per obrir plaça ha sigut el carro gros, però en el primer intent ha acabat desmuntant-se. En segona ronda sí que l’han pogut completar tot i haver-se d’exprimir per tal que el castell que no caigués en una execució força lenta. El 2 de 7 ha arribat a continuació en el que tot just és el seu segon del seu historial. De la mateixa manera també han pogut ajuntar altra vegada aquests dos castells per segona vegada després que ho fessin en la mateixa actuació al 2014.

2 de 7 dels Castellers d'Esplugues / Foto: Twitter dels Castellers d'Esplugues
2 de 7 dels Castellers d’Esplugues / Foto: Twitter dels Castellers d’Esplugues

Han acabat la diada amb el 3 de 7 aixecat per sota que ja gairebé se saben de memòria i que es queden a un sol d’assolir-ne el seu 50è. Aquesta actuació, alhora, hauria de servir als Cargolins per fer aquest salt de qualitat que se’ls espera des de fa uns anys on, tot i sumar-hi uns quants quatres de vuit, han patit un petit estancament.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.