Dissabte, 23 octubre 2021

Primera cita de l'any a Valls: Sant Joan

|

- Publicitat -
Sant Joan és la cita que obre la temporada castellera … a Valls.  Les dues colles de la capital de l’Alt Camp coincidiran per primera vegada a plaça en el marc de la Festa Major.
Josep Torreño

[dropcap]A[/dropcap] La Nit de Completes de demà diumenge aixecaran els seus castells després de les actuacions dels balls i entremesos  format per drac, el ball de diables, l’ós amb els seus trabucaires, el ball de gitanes, els nans, els gegantons, els gegants, el bou, el ball de vells, el ball de bastons, el bou tradicional, la mulassa, el ball de la primera, la moixiganga, el lleó, i l’àliga de la ciutat amb els seu aligons. Una bona posada en escena abans que les colles dels Xiquets de Valls aixequin els seus castells. L’actuació serà “a l’antiga”, és a dir, sense seguir cap ordre concret les colles aixecaran les seves construccions quan vulguin i no hauran d’esperar com és habitual el seu torn.sense rondes i amb les formacions aixecant construccions simultànies.

Quins castells s’aixecaran?

La Colla Joves dels Xiquets de Valls arriba amb el 4de9 amb folre carregat a la diada del Pati, mentre que la Colla Vella té en el el 5de8 el seu millor castell. Totes dues formacions no han definit les intencions de manera clara, però coincideixen en aixecar castells de la gamma alta de 8 i de 9 bàsics entre les dues cites.

A la Nit de Completes el 3 i el 4de8 a més del 5 o el 7de8 podrien ser els castells protagonistes de la Colla Joves. En el cas del 5de8 seria el primer del curs ja que el seu intent al Vendrell va fer llenya amb dosos col·locats. El 7de8 encara és inèdit en aquesta temporada d’estrena de Jordi Guasch com a cap de colla dels vermells.

En canvi per la  Vella, el 5de8 significaria el quart. Seguint en la seva línia el cap de colla de la Vella dels Xiquets de Valls, Manel Urbano, no acostuma a definir mai el progama de les seves actuacions, però tot i així no descartaria atacar el primer castell de 9 del 2013.

Ja en la diada principal, dilluns a partir de les 12 del migdia, totes dues formacions podrien registrar la primera actuació amb el 3 i el 4de9 amb folre i el 5de8, és a dir, la tripleta màgica. Els dubtes estaran en la Colla Joves que podria decantar-se pel 7de8 com a tercera construcció. La diada l’obrirà la Colla Joves, ja que el sorteig de l’ordre de l’actuació es va decantar a favor seu amb el testimoni de Jordi Pujol, el nou ambaixador dels Xiquets de Valls,

Com va anar la diada de Sant Joan del 2012?

La Colla Joves arribava amb el 3de9 amb folre carregat a la diada del Pati i a la diada de Sant Joan va apuntar-se el primer descarregat. Aquell castell va significar la una fita històrica: Per primera vegada una colla completava durant 25 anys consecutius els castells de 9 pisos. També van completar el 5de8 i  va coronar el 4de9 amb folre, que va cedir un cop l’anxaneta va coronar l’estructura.

La Colla Vella  va apuntar-se la millor actuació, descarregant la tripleta màgica. Ja havia completat el 3de9 amb folre i va apuntar-se el primer 4de9 amb folre de l’any. Descartat el 5de9 amb folre per una lesió, van completar el de 8 pisos per acabar amb el pilar de 6.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.