Dilluns, 1 juny 2020

Primer castell de 9 malva i catedral dels Gausacs

|

Els Minyons donen el tret de sortida als 9 pisos, que la Colla Vella i els Verds han revalidat -els de Vilafranca portant tots dos a Berga i amb una nova ensopegada, la primera sobre el 3de8 amb l’agulla-. El 5de8 estrenat pels Castellers de Sant Cugat i el 2de7 dels Castellers de Berga són altres fets destacats del cap de setmana casteller.

Dissabte

Publicitat

Els Minyons de Terrassa s’han convertit en la tercera formació que s’apunta als 9 pisos aquesta temporada, gràcies al 3de9 d’aquest dissabte la diada del Patrimoni. Amb cares noves al tronc, s’ha defensat puntualment a nivell de segons durant la baixada. Els malves han estrenat també el 5de8, el castell que ha inaugurat la seva actuació i que no intentaven des del passat Sant Fèlix. En tercera ronda han completat el 2de8f i el pilar de 6, segon de l’any, ha tancat la seva actuació. Allà els Castellers de Sabadell van completar el 3 i el 4de8 i van deixar en carregat el 2de7, mentre que els Castellers de Barcelona també van optar pels castells bàsics de 8 i el 5de7.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha repetit el 4de9 de la passada setmana a Reus i ha tornat a passejar el 5de8 i el 4de8 amb el pilar, dos dels castells que podrien protagonitzar per Sant Joan amb un pis més. Els Xiquets de Reus han estrenat el 4de8 per anotar-se la primera clàssia de 8 del curs i els Xiquets de Tarragona han repetit el 3 i el 4de8 a més del 5de7.

5de8 dels Castellers de Sant Cugat (foto: Carles Paniello)

A Sants els Castellers de Sant Cugat van protagonitzar el 5de8 més matiner de la colla, plàcid fins la carregada i amb una baixada un pèl nerviosa però sota control. Una catedral que incorpora diverses novetats respecte la temporada passada. Van sumar un altre 3 i 4de8, tot i que el carro gros després d’un intent desmuntat. Mentre no arriba el 2de8 folrat, que estan treballant amb un pis de dosos nou, els Gausacs ja pensen en el 3de9 per la seva festa major, l’1 de juliol. Els amfitrions Castellers de Sants van segellar la clàssica de 8, una baixa els va impedir  atacar el 2de8f, mentre que els Castellers del Poble Sec van anotar-se el 5de7 i els dos bàsics de 7 amb l’agulla.

A Tarragona, la Colla Jove ha estrenat el pilar de 6 amb pom nou i amb molta presència femenina al tronc; totes, excepte el segon i el terç, eren dones. Els tarragonins han completat el segon 5de8 del curs, que feia 3 setmanes que no portaven a plaça i l’han acompanyat amb el 3 i el 4de8. Els Nois de la Torre han repetit el 3de7 amb l’agulla però han ensopegat amb l’intent del 4de7 amb l’agulla, mentre que els Brivalls de Cornudella va portar castells de 6 i els Castellers de Tortosa només han ofert un intent desmuntat de pilar de 4.

Diumenge

Ja aquest diumenge, a Berga, els Castellers de Vilafranca han obert la seva actuació amb un 3de9f treballat durant la carregada, mentre que en segona ronda han suat per descarregar el segon 4de9f de l’any. El castell ha perdut les mides i els ha obligat a defensar-lo, especialment a nivell de quints. Els verds han patit un contratemps en tercera ronda en el primer atac del 3de8 amb l’agulla de l’any. Mentre coronaven l’estructura del 3, s’han evidenciat problemes a quarts i quints i una revinclada s’ha acabat emportant el castell. La caiguda ha provocat que la diada s’aturés durant una bona estona i finalment s’ha decidit suspendre quan faltava la tercera ronda dels vilafranquins i dels Capgrossos de Mataró, que han descarregat el 3 i el 4de8.
La colla local, els Castellers de Berga, ha aportat el seu triomf particular assolint la torre de 7, després d’un intent desmuntat, i és la cinquena que completa la colla, gairebé un any després de la darrera. Han arrodonit l’actuació amb el 5de7 inicial i el 7de7, igualant el seu millor paper en una diada dels Quatre Fuets.

A la Barcelona la Colla Joves Xiquets de Valls ha completat el 2de8f i els dos castells de 8 bàsics, oblidant les ensopegades de la passada setmana, a més del pilar de 6, mentre que els Castellers de Barcelona han afegit la segona clàssica de 8 del cap de setmana.

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.