Prèvia | Diada de Santa Tecla a Tarragona

0
139

Arnau Martínez

Nova cita a Tarragona amb la tradicional diada de Santa Tecla a la plaça de la Font. Les quatre colles de la ciutat, els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau es reuniran demà a partir de la 1 del migdia en una diada on els del Serrallo i els de Sant Pere i Sant Pau agafen un protagonisme destacat ja que és en aquesta diada on intenten els castells màxims de la seva temporada. 

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau optarien per obrir plaça amb el 2 de 7, seguit del 3 de 8 i deixant a la butxaca el 4 de 8 i el pilar de 6. El 2 de 7 el van recuperar per la Diada Nacional al Pla de la Seu després de la parada obligada quan van caure a Vila-seca al juliol. El 3 de 8 podria ser la tercera vegada que el completen en el seu historial i el 4 arriba a Santa Tecla amb més assaig que per Sant Magí quan el van haver de desmuntar. Els de la camisa verda només han carregat una vegada el 4 de 8 pel seu 5è aniversari, enguany ja en fan 25. La clàssica de 8 es podria culminar amb la cirereta del pastís, el pilar de 6.

D’altra banda, els Xiquets del Serrallo voldrien fer un pas més després d’haver descarregat el 2 de 7 per Sant Magí, aquest pas passaria per intentar el 4 de 8. Els del barri mariner començaran amb el 5 de 7, després el 2 de 7 procurant una execució més ràpida que la de Sant Magí i acabarien atacant el 4 de 8. Si completessin tots els castells farien la millor diada de la seva història i amb les altres tres colles escriurien una pàgina més de la història castellera de Tarragona.

La proximitat amb el Primer Diumenge de Festes, el desgast i les baixes que tant la Colla Jove com els Xiquets de Tarragona van patir diumenge obligarà a les dues formacions a baixar el llistó. Totes dues valoraran a plaça quins seran els seus castells, però a hores d’ara podrien proposar-se els dos castells de 9 bàsics i acompanyar-los d’un tercer castell de la gamma alta de 8.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here