Dimarts, 31 de gener del 2023

Pere Camprovin: “Ens agrada somiar i sabem que tenim potencial”

|

- Publicitat -

Els Castellers de Sants van completar dissabte el 2de9 amb folre i manilles, el segon descarregat de l’any, només pocs minuts després que al seu costat ho fessin els verds. La del Pla de la Seu de Tarragona és una diada especial per la colla, on sempre han portat el millor que ha tingut, obtenint grans resultats. Amb la tripleta de 9 a la butxaca ara inicien un període de vacances amb la intenció de tornar forts en el “setembre revolucionari” que el seu cap de colla, Pere Camprovin, va anunciar després de l’actuació a Tarragona. Amb ell parlem per valorar aquest primer tram de temporada.

2de9fm. Ho vau fer el 2016 i ho heu tornat a fer enguany. El Pla de la Seu us motiva!

Publicitat

El Pla de la seu sembla que tingui certa màgia o alguna cosa especial, que realment venim aquí molt motivats, venim a fer els millors castells just abans de marxar de vacances. Cada any ens va tot bé, inclús els anys que hem vingut a provar gamma extra com el 2016 i enguany. I tots descarregats. És una de les millors coses que ens poden passar; marxar de vacances sense cap castell caigut, amb tots els castells descarregats, estem molt contents.

Els objectius s’han complert. Camí marcat, eren els que volies o esperaves alguna cosa més?

Era exactament el camí marcat. Ens havíem marcat treure el 2de8f al nostre aniversari, després treure el 5de8 i que ens costés menys que l’any passat, i després en les quatre últimes actuacions ens vam posar el repte d’estrenar un castell a cada actuació. Vam estrenar el 5de8 al Vendrell, el 3de9f a les Corts, vam estrenar el 4de9f a la Diada d’Estiu i dissabte aquest 2de9fm. Per tant, tenim un calendari apretat però hem fet molt d’esforç als assajos i ha pogut arribar aquest 2de9 que per nosaltres és increïble.

Marxar de vacances i estar molt de temps sense fer castells és bo o és dolent? Ara anàveu d’arrencada i haureu de tornar a parar.

Per nosaltres és bo i és necessari. Si arribem com arribem en aquesta actuació és gràcies al fet que després tenim vacances. La gent sap que és un esforç finit i que pot donar-ho tot, podem arreplegar tota la gent de la colla en un dia en concret i després ja marxar 6 setmanes de vacances. La gent descansa molt i al setembre tenim un mes per recuperar el nivell que teníem ara mateix i després encara tenim octubre i novembre per acabar de rematar la temporada.

El 2de9fm descarregat el passat dissabte a Tarragona | Foto: Josep Torreño

Aquest any pot haver gamma extra per la Mercè?

Jo ho he dit a la colla, el que necessitem és fer una “revolució del setembre”. Normalment cada any al setembre ens costa arrancar, som una mica dièsel. Ens costa treure el 2de8f, ens costa treure el 5de8… Sí que arribem a la Mercè amb 3 i 4de9f, però cada any arribem justets. Si volem arribar amb alguna cosa més, ens hem de revolucionar i hem de fer coses diferents. Aquest any hem posat un parell d’assajos especials en dimecres, volem apretar sobretot als assajos del setembre per a veure si pogués arribar alguna cosa més i si no els castells de 9 ja són molt d’esforç per nosaltres.

És any de Concurs i els castells de 9 bàsics i el 2de9fm ja els heu fet. Què prepares per al certamen? 

Al Concurs la primera idea és com el 2016, de fet vam fer el 2de9fm aquí al Pla de la Seu i al Concurs vam arribar per fer el 2de9fm. El Concurs és una diada molt difícil i per tant és difícil plantejar-se més reptes. Òbviament, nosaltres a partir d’haver descarregat el 2de9fm treballarem molt el 5de9f i ha de ser l’any perquè el tornem a portar a plaça.

Parlem molt del 2de9fm i 5de9f, però passa pel teu cap alguna construcció amb què els Castellers de Sants ens sorprenguin aquest any?

De moment són aquestes. El pilar encara no l’hem pogut treure a plaça, som una colla que ha descarregat el pilar de 8 i per tant ens agradaria fer pilars grans. Ens està costant, l’any passat també ens va costar i no vam poder treure el pilar de 6 abans de vacances, continuarem lluitant per portar el pilar de 6, pilar de 7 i seguir assajant. El que sí que volem els Castellers de Sants és poder somiar, no volem quedar-nos amb aquests castells i volem seguir somiant amb tot; amb castells que portin agulla, amb castells de 10, amb castells nets… Tenim molt de potencial i no sabem quan, si pot ser aquest any, difícilment o l’any següent. Però tenim el potencial, hem de créixer com a colla sobretot en massa, i seguir somiant.

Què li passa al pilar?

Tenim la mateixa alineació que l’any passat, però l’enxaneta ens ha crescut i no estem acabant de trobar l’encaix per la part de dalt. Seguirem treballant. L’any passat en el mateix punt que ara mateix ens pensàvem que no ens sortiria el pilar de 6 i inclús vam plantejant-nos el pilar de 7. Seguirem insistint, una colla com la nostra si més no ha de poder insistint per poder fer un pilar gran a final de temporada.

La colla somia tant com tu o somia més que tu?

Somio que somiem en paral·lel. Som molt realistes i som una colla bastant previsible. Si agafes el nostre calendari ja pots preveure quins castells farem en cada actuació. Però sí que ens agrada somiar i sabem que tenim aquest potencial. Hem de seguir creixent en nombre de gent, perquè no està sent l’any amb més borinots a plaça, segur que al setembre i en any de Concurs ens ajudarà molt. També en any de 25è aniversari volem fer una retrobada de tots els borinots d’aquests 25 anys i ser 1000 persones a la nostra diada, per tant esperem que siguin iniciatives que passin per tenir molta més gent a l’assaig que és el que necessites per poder fer castells més difícils.

En general, també noteu aquest “cert cansament” que té certa gent, que no està sent tan regular? Està costant mantenir la fidelitat dels castellers?

La veritat és que la fidelitat dels nostres castellers és total, en això no tenim cap queixa, tenim molta gent implicada però el que sí que passa és que els castells de 9 i enmanillats necessites un gruix de gent que sobretot sí que el tenim al mes d’octubre però al juliol ens costa. Són aquests esforços extres que hem de fer, que hem pogut fer aquestes dues últimes setmanes per poder portar aquest 2de9fm aquí. A partir d’aquí, al setembre aquesta revolució, i a l’octubre 1000 borinots a la diada i amb això segur que ens ajudarà a fer castells més grans.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.