Pas ferm de la Joves de Valls a la diada del Pati

15.06.2014
Pau Mestre | Valls
Els Nens del Vendrell i els Moixiganguers descarreguen el 4 de 8

[dropcap]P[/dropcap]rimera diada a Valls i primer castell de 9 de la temporada de la Colla Joves. La colla de Valls ha plantejat la diada del Pati amb l’objectiu de fer un passet més després d’estrenar a Tarragona els primers castells de 8 i mig de latemporada.

   

La Colla Joves han obert diada amb un lleuger i ràpid 2 de 8 amb folre, el segon de la temporada, que no els ha presentat cap tipus de complicació. Ha sigut a segona ronda quan venia el plat fort de la jornada en forma de 4 de 9. Després de desmuntar 2 peus per mala quadratura ( el primer dels quals semblava estar aparentment força bé), a la tercera ha anat amunt i s’ha carregat amb suficiència. A la descarregada la colla ha hagut de donar-ho tot per salvar el castell, ja que amb la baixada de la canalla s’ha obert de forma perillosa a quarts, obligant a fer un esforç extra a tots els nivells. Amb l’objectiu acomplert, han deixat per la tercera ronda el 4 de 8 amb agulla (el segon de l’any) fent ús del gran pilar que tant bons resultats els va donar l’any passat. El 4 s’ha treballat correctament i només amb la sortida de l’enxaneta del pilar hi ha hagut uns moments de tensió. Han acabat l’actuació amb un esvelt i sòlid pilar de 6.

IMG-20140614-WA0004
Primer 4de9 de l’any per la Colla Joves Xiquets de Valls (Foto Pau Mestre)

Els Nens del Vendrell s’han presentat amb algunes baixes al Pati, com a conseqüència de la caiguda del 2 de 8 amb folre de la setmana passada i algunes baixes més de tronc i canalla d’última hora i han hagut de rebaixar pretensions que apuntaven a la clàssica de 8 i l’estrena del pilar de 6. La colla del Vendrell està fent una excel·lent temporada i ja porta un bon grapat de castells de 8 amb un 3 i 4 de 8 molt dominats. Han començat amb un senzill 3 de 7 que han descarregat amb facilitat. No han renunciat al castell de 8 en segona ronda, i amb força canvis a tronc han fet el 5è quatre de l’any amb bon domini i sense complicacions, tot i quedar els pis de quints un xic tancat. Amb poca canalla menuda per fer el 5 de 7 han tancat amb un 4 de 7 amb agulla amb el tronc del pilar de 6 al mig, que els ha servit per treballar les mans d’un espadat que en breu podríen portar a plaça.

IMG-20140614-WA0005
El carro gros ha sigut el millor castell dels Nens a Valls (Foto Pau Mestre)

Els Moixiganguers han sortit eufòrics de plaça després de descarregar el primer 4 de 8  i signar la millor actuació de la temporada. Les possibilitats de portar el 2 de 8 amb folre el Pati es van esvaïr a l’assaig de divendres, però els morats no van voler renunciar al 4 de 8 que se’ls ha resistit en aquest inici de temporada. Van obrir la ronda de castells amb la quarta torre de 7 de la temporada que van executar de forma pausada però amb molta comoditat i que en breu podrien alçar un pis més si segueixen amb la bona dinàmica d’assajos. El plat fort vindria a segona ronda amb un 4 de 8 al qual no li han trobat la mida fins les darreres setmanes, ja que presenta canvis a tots els pisos respecte l’aliniació de l’any passat. El castell ha pujat tranquil i amb bona resolució fins a la carregada, moment a partir del qual ha perdut mides i ha requerit treball a tronc i pinya, això sí, sense fer perillar el castell. Han acabat la diada amb un còmode 7 de 7.

IMG-20140615-WA0002
Primer 4de8 dels Moixiganguers d’Igualada en aquesta temporada (Foto Pau Corcelles)

Els pilars de comiat, vano de 5 de Moixiganguers i Nens i pilars de 4 de la Colla Joves han servit per reivindicar l’escola en català i el rebuig a la llei Wert de la reforma de l’ensenyament.

 

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here