Diumenge, 28 de maig del 2023

Nens del Vendrell: Cada dia no és diumenge

|

- Publicitat -
01.10.2014  ESPECIAL XXV CONCURS DE CASTELLS
Carles Esteve | Periodista casteller

[dropcap]E[/dropcap]ls Nens del Vendrell estan en el seu millor moment, tractant-se d’una colla fundada el 1926 no és poca cosa. Els vendrellencs han portat sempre la motxilla del pes de la història al damunt, sense renunciar als brillants episodis viscuts, ara però estan escrivint un nou cicle d’èxits. A cada diada han anat trencant sostres, superant mites.

Van començar el 6 d’abril a casa amb la torre de 7 més matinera de la colla. L’11 de maig, a Tarragona, van fer el 4de8 més matiner. El 24 de maig van portar per primer cop castells de vuit a Terrassa, amb la clàssica de vuit i amb el 3de8 més matiner. El 8 de juny van carregar la torre de 8 amb folre al seu aniversari, la més primerenca de la colla. Al juliol van fer castells de vuit per primer cop a Bonastre. Per Santa Anna van completar la tripleta de vuit, descarregant per primer cop el 3de8 per la Festa Major. L’1 d’agost van descarregar el pilar de 6 a Sant Vicenç de Calders, quaranta-dos anys després del darrer completat pels Nens. També van fer per primer cop el 3de8 a la veïna pedania. El 10 d’agost van portar la tripleta de vuit a Llorenç, la primera triologia descarregada fora del Vendrell. El 14 de setembre van descarregar per primer cop la torre de 8 amb folre a Terrassa, la més llunyana de la colla. El passat 20 de setembre van descarregar el 4de8 a Reus, l’havien coronat allà l’any 1948.

Però no tot han estat flors i violes. La indecisió i la llenya aliena van impedir fer castells de vuit a Calafell. Per Santa Anna van renunciar al pilar de 6 i dies abans van desestimar el 7de8 que han aparcat per aquest any. El pilar de 6 carregat a Llorenç, posterior al descarregat a Sant Vicenç, també van minar els ànims de la colla, malgrat haver fet la tripleta. L’últim contratemps el van patir a Terrassa amb una dolorosa caiguda amb el 3de8 carregat. Sortosament ha superat aquests tràngols i tenen la mirada posada en la tripleta de vuit per al Concurs. Assagen el pilar de 7 amb folre, que van fer per darrer cop fa quaranta-cinc anys i que els va servir per guanyar el Concurs del 1970. Aquesta podria ser la gran novetat vermella, mai millor dit, posar en color la mítica estampa de l’espadat vendrellenc. El 5de8 també el toquen però el més segur és que sigui Santa Teresa qui pugui tenir una catedral, la data escollida per viure el tercer intent del castell desitjat per la colla d’en Jan Julivert.

 

Maria Cunillera, cap de colla: 

“Només aspirem a fer un bon paper dintre de les nostres possibilitats. Això vol dir descarregar els castells que ens plantegem, que seran la tripleta de 8 i el pde6”

“Si podem quedar en una millor posició que la passada edició, serà perfecte i voldrà dir que els Nens, tot i la espectacular pujada de nivell de les colles en general, estem en progressió ascendent. I això és lo important”

“Participar al Concus de diumenge és un orgull immens per poder actuar conjuntment amb les millors colles del moment. També és un petit homenatge als Nens dels any 70 que entraven per la porta gran del Concurs il lusionant el món casteller del moment amb els seus castells, i un homenatge també als Nens dels 90 que malgrat passar per moments difícils no van defallir i van decidir participar al Concurs igualment.”

Publicitat

Millors castells 2014:

2de8f, 3de8, 4de8, pde6

Millor actuació 2014:

3de8, 2de8f, 4de8, pde6c (la millor de la seva història) 10 d’agost de 2014 a Llorenç del Penedès, diada de Festa Major

Castells que assagen pel Concurs:

2de8f, 3de8, 4de8, 5de8, pde7f

Posició al Concurs 2012: 17a

7de7, 4de8, 2de8f (1.233 punts)

Estadístiques millors castells del 2014:

 2de7  12d
 4de8  11d
 3de8  6d+1c
 pde6  1d+1c
 2de8f  3d+1c

TDE8-NENS-DEL-VENDRELL

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.