Dissabte, 23 octubre 2021

Els Minyons de l’Arboç creen la seva pròpia base de dades castelleres

|

- Publicitat -

Els castellers Laureà Inglada Solé i Jaume Ventura Jané dels Minyons de l’Arboç van fer la presentació del que anomenen la Base de Dades dels Minyons de l’Arboç. Consisteix en un projecte ambiciós que consta de tres fases.

La primera fase és la recopilació de tots els castells de totes les diades de tots els anys de la colla arbocenca, és a dir des de l’any 1958 fins el 1984 (la primera etapa de la colla) l’any 1993 (un intent que no va anar més enllà) i la del 2002 fins a l’actualitat, actual etapa de la colla. Aquest primera fase ja és una realitat i cada any quedarà reflectida en un quadre vitrina que hi ha un resum estadístic, imprès amb paper, on hi consta el nombre de castells, intents desmuntats, intents, carregats, descarregats, i el seu percentatge, també hi ha gràfiques, fotos de castells, i el Minyó Fidel de l’any, que quedarà penjat al local.

Ara s’està treballant en la segona fase que és introduir totes les dades recopilades en una exhaustiva base de dades pública a internet i que es pugui consultar des de diferents camps, per nom de la diada, de Castell, per dates i per població, amb la particularitat (aquí ja entrem en la tercera fase del projecte) que cada castell anirà adjuntat amb la seva foto; quan es cliqui sobre un castell d’una diada apareixerà la foto del castell. A més aquesta base de dades vol anar més enllà, i si es disposa de la informació, també si vol adjuntar la alineació del castell, el croquis de la pinya (la gran oblidada del castell) amb els noms dels castellers en les diferents posicions, notes de premsa i un cens de tots els membres que han passat per la colla al llarg de la seva història.

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.