Diumenge, 20 juny 2021

Minyons i Gràcia es llueixen a Vilafranca

|

- Publicitat -
01.06.2014
Josep Torreño | Vilafranca del Penedès

[dropcap]L[/dropcap]a diada Joan Sol organitzada pels Xicots de Vilafranca ha congregat a la plaça del Firal de Vilafranca a dues de les millors colles del moment, paper que han desenvolupat com a tals amb les seves respectives actuacions. Cal destacar el 3de9 amb folre dels Minyons de Terrassa, el segon de la temporada, o el 4de8 amb l’agulla dels graciencs. Per la seva banda, els Xicots no han passat de coronar el 4de8.

Els Minyons de Terrassa han tornat a Vilafranca per actuar a la diada del Firal, una plaça molt propera a la colla com així ha quedat demostrat instants abans de l’inici de l’actuació, on han inaugurat un placa on hi consta el primer castell de 9 en aquest indret de la vila protagonitzat pels malves al 2010. Castell que avui, i ja en van tres des d’aleshores, han tornat a completar. Ha arribat en segona ronda, després del 2de8 amb folre d’inici, un pèl remogut i girat als pisos baixos però que han sabut controlar. A continuació el 3de9 amb folre s’ha mostrat incòmode des dels primers moments, però no ha semblat que acabaria descarregant-se amb la llengua a fora. El pis de quarts ha hagut de salvar algunes rebrincades importants que han fet perillar l’estructura, sobretot a la baixada. Els de Terrassa han acabat clavant un 5de8 carregat de diverses estrenes, sobretot a la banda del dos, i que ha acabat sent la millor estructura de les que han presentat avui. Per tancar l’actuació han coronat el pilar de 6, que s’ha trencat pela pisos inferiors quan ja baixava l’enxaneta.

En la seva línia també Gràcia que avui ha demostrat saber treballar les estructures quan més falta fa. No és pel 2de8 amb folre que han clavat per obrir la seva actuació, sinó pel 4de8 amb l’agulla que han plantat en segona ronda. L’estructura del quatre s’ha tancat un pèl però no ha afectat al castell, ni molt menys al pilar, que semblava més segur. Però quan s’ha descobert l’espadat central i l’enxaneta ha iniciat la baixada, el pilar s’ha abocat amb perill, sobretot a nivell del pis de la quart, que ha sabut parar la motxilla de sortida. Segon i terç han fet la resta per salvar una estructura tocada però no enfonsada. S’han acomiadat amb un bonic 3de8 que només a la sortida de dosos ha patit una rebrincada ben rectificada pels quarts. Potser per aquesta dosi de feina extra al 4de8 amb l’agulla avui han aparcat el seu pilar de 6 i l’han deixat per una altre ocasió.

Per la seva banda els Xicots de Vilafranca han començat descarregant la tercera torre de 7 de la temporada amb molt bones mides i que han dominat en tot moment, fins hi tot dibuixant la figuereta a nivell de quarts. En canvi amb el 4de8 se’ls ha torçat la diada i només l’han pogut carregar. Semblava tenir millors mides que el que van completar a fires de maig, però amb l’entrada de dosos ha remenat pels pisos inferiors. Potser els nervis més que altra cosa els ha impedit actuar amb serenitat i poder-lo descarregar.Ha cedit amb la sortida de la canalla. Per acabar, 5de7 i cap a casa.

Fotografies Emma Pagès i Nati Cruz

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.