Dimarts, 20 abril 2021

Londres acollirà la Primera Diada Castellera Internacional

|

- Publicitat -

Londres acollirà aquest juny la primera trobada castellera entre colles sorgides fora de Catalunya, en un cap de setmana ple d’activitats i on les dues colles es plantegen mostrar els seus millors castells.

En el darrer any han sorgit diversos projectes castellers arreu del món, especialment en aquells llocs on hi ha un nombre important de catalans com, per exemple, Londres, Paris, Copenhagen entre d’altres, o ja fa uns quants més, a Montreal. Aquests projectes actualment presenten formats diferents, des de petits grups de tallers fins a colles organitzades que fan estructures modestes de forma regular. Les dificultats a què s’enfronten aquests grups són moltes, des de néixer en ambients gens familiaritzats amb la pràctica castellera, fins a no estar integrats en un circuit d’actuacions i de cultura castellera tradicional, afegides a les dificultats habituals de qualsevol colla que comença.

Davant d’això, i per tal de donar a conèixer els castells a l’exterior i instaurar un circuit internacional d’actuacions, Londres acollirà aquest mes de juny la primera Diada Internacional de Colles Castelleres. Entre el 17 i el 19 de juny, els Castellers of London rebran a la capital britànica els Castellers de París, en un cap de setmana amb una programació d’activitats i actuacions conjuntes a places famoses de la ciutat.

A més a més de promoure els castells a la capital anglesa, uns dels objectius que es persegueix és el de impulsar el fet casteller fora de Catalunya tot incentivant les dinàmiques entre les colles, amb la voluntat que aquesta diada esdevingui una cita anual i rotatòria en diferents ciutats del món.

Atès que aquests projectes són recents i que han nascut en llocs on l’ajuda de les administracions amigues és difícil, si més no durant aquests primers passos, les colles conviden a donar suport a aquest projecte fent arribar una donació, a través de la qual també es pot aconseguir un mocador amb el logo de la diada.

International Castells Festival - London 2016

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.