Dijous, 30 de març del 2023

Les tres colles de Vilafranca valoren els canvis per millorar els horaris de la festa major

|

- Publicitat -

El Consell de la Festa Major, els administradors de la Festa i l’Ajuntament de Vilafranca van donar a conèixer ahir diverses mesures amb les quals es volen agilitzar alguns actes de la Festa Major 2015. En total són 8 punts els que s’han revisat per tal de que millorin els horaris actuals, i entre aquests hi ha, com no, les diades castelleres de vigília i la de Sant Fèlix.

Aquest mitjà s’ha posat en contacte amb els tres caps de colla de la vila perquè valorin alguns gestos per millorar els horaris, que si bé les tres colles fan una lectura en clau positiva, des dels Xicots no s’ha encaixat bé la primera ronda sigui conjunta.

Pere Almirall, cap de colla dels Castellers de Vilafranca
“Hem de pensar en el públic i fer que les diades siguin més atractives”
Publicitat

pere almirall
“A nosaltres ens agrada tot el que sigui intentar millorar els horaris de la festa major. Hem de pensar en el públic i fer que les diades siguin més atractives. Ara hem de veure com funcionaran aquests canvis i aleshores ja farem valoracions.
Jo ja vaig dir que per a mi, fins i tot Sant Fèlix el faria a l’antiga, però entenc que pugui ser una dificultat per les altres dues colles de la vila. Si s’ha d’evitar solapar-nos, ho farem”.

Aina Mallol, cap de colla dels Xicots de Vilafranca
“Em sembla una falta de consideració cap a la colla” 
aina mallol

“Els Xicots sempre hem apostat pel diàleg i canvis de millora, va sortir de les mateixes colles presents al Consell l’actual format de 4 rondes el 29 i 5 rondes el 31. Ara bé, em sembla una falta de consideració cap a la colla sobre fer el dia 29 en ronda conjunta. Per nosaltres és la diada més important de l’any i estem condicionats a no poder disposar de totes les rondes i ara a més hem de fer la primera de manera conjunta.
Evidentment volem que hi hagi públic i estem convençuts que moltes de les mesures que s’han pres es en aquest aspecte ajudaran a millorar els horaris. Ara sembla que tothom te un espai per lluir-se. Els Xicots tenim un espai amb condicionats. Llàstima que no es treballi més amb les colles durant tot l’any…”

Juan Carlos Escalante, cap de colla de la Colla Jove Xiquets de Vilafranca
“Farem el que la colla tingui a l’abast”

escalante

“Per nosaltres, sincerament, com si es fan les tres rondes conjuntes. A la vila a l’hora de fer pinya és una mica fotut i cada colla s’ha d’espavilar sola. Així que m’és igual, una ronda que tres conjuntes. Ens hem d’espavilar nosaltres mateixos i si no tenim les mans suficients a la pinya doncs portarem un altre castell, farem el que tinguem a l’abast de la colla.”

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Més notícies