Setmanari digtal

Dilluns, 03 de octubre del 2022

Les colles de Valls prometen una nova Santa Úrsula emocionant

JOSEP TORREÑO

|

- Publicitat -
La Plaça del Blat de Valls serà diumenge l’epicentre del món casteller a partir de la 1 del migdia amb una de les diades de Santa Úrsula més esperades dels darrers temps. 

S’han anunciat fins a tres castells sense folre i dos castells de 10 pisos entre les construccions més destacades d’ambdues formacions. Cadascuna anirà a fer la seva actuació però amb la inevitable pugna que marca una jornada com aquesta a la capital de l’Alt Camp. Passió, essència i rivalitat, podria resumir-se així una de les diades mare del món casteller.

Colla Vella dels Xiquets de Valls

Publicitat

Possiblement la colla de l’any. El seu estol de castells els ha servit per sumar les seves millors actuacions de la història (a Sant Fèlix i a Santa Tecla), protagonitzades per l’assoliment dels primers 4de9 sense folre descarregat de l’era moderna, a més de coronar el 2de8 sense folre i el 3de10 amb folre i manilles. Totes aquestes construccions les van assolir ja l’any passat, quan a partir de mitjans de setembre van començar a mostrar el principi d’un salt qualitatiu que s’ha confirmat enguany. Dominen el 4de9 amb folre i pilar com no ho ha fet ningú en una mateixa temporada (6 descarregats i 1 més de coronat), però per demà no tenen intenció d’aixecar-lo en el seu plantejament inicial.
El castell de sortida podria ser el castell de 10. Malgrat no fer un bon intent a Vilafranca el passat 30 d’agost, van carregar el 3de10 amb folre i manilles a la plaça de la Font de Tarragona en el Primer Diumenge de Festes, o decantar-se pel 4de9 sense folre, i atacar el 2de8 sense folre en tercera ronda. Un 2de8 net que enguany també han coronat en una ocasió, a la diada de Sant Fèlix, tot i que fou molt just, als assaigs de les darreres setmanes s’ha mostrat molt convincent. Per tancar la que podria ser la millor actuació de la història ho faran amb el pilar de 8 amb folre i manilles.

Colla Joves Xiquets de Valls

Renovació ha estat la paraula més descriptiva de la colla Joves en aquest 2015. A la rejovenida tècnica, encapçalada per Jaume Galofré, que s’estrenarà com a cap de colla en una Santa Úrsula, també cal fer esment als canvis als troncs de la colla. I és que en el seu primer tram s’ha marcat per les lesions diverses, algunes per les llenyes amb castells tan assumibles com el 2de8 amb folre o el 7de8.
Però si hi ha formacions amb capacitat de remontar situacions difícils una d’elles és la Colla Joves. A la diada de Sant Joan a Valls o a Sant Fèlix no van estar gaire encertats, malgrat que a Vilafranca va suposar la recuperació del 2de9 amb folre i manilles, absent durant gairebé 15 anys. Sigui com sigui, la seva temporada ha anat de menys a més amb aquest 2de9 emmanillat com a protagonista, completant-lo de manera consecutiva en dues ocasions (La Mercè i al Vendrell), complint un dels objectius de Galofré per enguany.
Precisament el 2de9 amb folre i manilles serà l’únic dels castells assolits aquest curs i que diumenge anirà a plaça, podria ser l’aposta de sortida o decantar-se pel seu primer intent de 3de10 amb folre i manilles de la seva història. Han col·locat el pis de quints en diverses ocasions al pati d’assaig i és l’any que més tresos de 9 han realitzat. En els seus plans també hi entra el 4de9 sense folre, castell de gamma extra emblema d’aquesta colla.

Ambdues formacions enllestiran els seus castells aquesta nit als assaigs respectius per donar pas a diumenge a una Santa Úrsula que promet moltes emocions.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.