Diumenge, 19 setembre 2021

Les colles castelleres ja poden tornar als assajos en grups de 20 persones

La Coordinadora de Colles està definint l'actualització del protocol de la represa amb una nova versió que contempla el nombre de vacunació de la població o l'utilització dels tests d'antígens

|

- Publicitat -

Els assajos castellers amb un màxim de 20 persones poden ser ja una realitat. La Coordinadora de Colles Castelleres ho ha comunicat aquest dimecres, coincidint que torna a estar vigent el Pla de la Represa de la Cultura Popular, d’acord amb l’article 19 de la resolució que recull el DOG amb data del 23 d’abril, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia.

Aquesta modificació permetria recuperar els assajos amb les limitacions establertes en la quarta versió del protocol de recomanacions “Tornar a l’activitat castellera després de la pandèmia Covid-19”, que contempla entre d’altres, la participació de fins a 20 castellers per assaig, recomanablement regulats com a grups de convivència habitual. També serà necessari, segons el protocol, seguir un registre de les persones participants durant un mínim de catorze dies abans de la celebració de la primera activitat, recollir les declaracions individuals responsables i garantir el registre de les persones que participin de l’activitat. El protocol també recull les mesures bàsiques com la higiene freqüent de mans, la distància física interpersonal de seguretat quan no es trenqui per la pràctica de l’activitat o la ventilació correcta dels espais tancats i neteja i desinfecció de les superfícies, a més de prioritzar dur a terme les proves en espais oberts.

Des de la Coordinadora anuncien que ja s’està definint l’actualització del protocol amb una cinquena versió (que podria estar enllestida la setmana vinent) i que contemplarà nous aspectes, en sintonia amb la situació actual de la pandèmia, com per exemple, tenir en compte el nombre de vacunacions de la població o l’ús de l’aplicació dels tests d’antígens, entre d’altres.

Diverses formacions ja fa setmanes que han reactivat algunes activitats amb la seva canalla i tot just el passat dilluns els Castellers de Vilafranca feien públiques les intencions de recuperar els assajos durant el mes de maig.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.